John Chibuike scoret mot Strømsgodset. (Foto: TV 2)
John Chibuike scoret mot Strømsgodset. (Foto: TV 2)

Innbytter Chibuike ødela festen for Strømsgodset

Angriperen reddet ett poeng for Rosenborg på Marienlyst.

Strømsgodset- Rosenborg 2-2

Kampen mellom Strømsgodset og Rosenborg har blitt hauset opp i lang tid, og alle de som har sett frem til kampen hadde ingen grunn til å være skuffet etter forestillingen på Marienlyst søndag kveld.

Hjemmelaget gikk ut i hundre, men det var Rosenborg og Tore Reginiussen som først kunne juble for scoring. Ola Kamra fikk likevel fort opp stemningen på Marienlyst da han utlignet bare halvannet minutt etterpå.

I andre omgang satte Øyvind Storflor fyr på Marienlyst da han snudde kampen for gjestene med en frisparkperle. Men Rosenborg-innbytter John Chibuike la fort en demper på gleden da han satte inn utligningen 20 minutter før full tid.

Flamur Kastrati satte ballen i mål på overtid, men ble korrekt avblåst for offside.

– Den så veldig tvilsom ut den annulleringen på slutten der. Det er utrolig surt å ikke få med seg alle poengene i dag, sier Strømsgodset-kaptein Adam Larsen Kwarasey til Cmore.

Strømsgodset leverte en strålende kamp, og Ronny Deila var tydelig fornøyd med det han så av laget sitt.

– Jeg er utrolig stolt over den prestasjonen guttene leverer i dag. Vi var det klart beste laget. Det var noen som var store i kjeften i Rosenborg før kampen. Jeg så ikke noe til dem i dag, sier Deila.

Les også: Kamara: – Rosenborg er glade i å prate, tvitre og alt det tullet der

Chibuike (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)
Chibuike (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)

Slik var kampen:
Strømsgodset fikk kampens første store sjanse. Muhamed Keita gled gjennom hele Rosenborg-forsvaret og kom helt alene med Daniel Örlund. Men vingens avslutning var alt annet enn bra, og Örlund hadde få problemer med å holde ballen i fast grep.

Ikke lenge etter var hjemmelaget nok en gang frempå. Denne gangen spilte de seg fri på høyrekanten. Boateng banket til og traff stolpen til venstre for Rosenborgs sisteskanse. En enorm mulighet for hjemmelaget til å ta føringen.

Reginiussen straffet Godset
I steden for slo Rosenborg fryktelig tilbake mot sjansesløsende drammensere. Tobias Mikkelsen slo et glimrende innlegg inn i Strømsgodsets 16-meter. Der raget Tore Reginiussen høyest og stanget gjestene i føringen.

Tore Reginiussen scorer mot Strømsgodset. (Foto: TV 2)
Tore Reginiussen scorer mot Strømsgodset. (Foto: TV 2)

Kamara slo tilbake
Men Strømsgodset viste at de ikke har noen planer om å gi seriegullet gratis til trønderne denne sesongen. Bare halvannet minutt etter gjestenes scoring spilte Øyvind Storflor lagkamerat Ola Kamara glimrende gjennom. Angriperen var iskald med en nølende Rosenborg-keeper og plasserte ballen mellom beina på Örlund.

Rosenborg kom best i gang etter hvilen. Tre minutter ut i omgangen dro Nicki Bille Nielsen seg fint fri på venstrekanten. Dansken la knallhardt inn i boksen hvor Strømsgodset etter mye rot fikk klarert til corner for gjestene.

Storflor-kunst
Men bare noen minutter seinere ble Strømsgodset tildelt frispark på rundt 18 meter. Tidligere Rosenborg-spiller Øyvind Storflor stilte seg opp og plasserte ballen nydelig i vinkelen bak en sprellende Daniel Örlund. Dermed hadde hjemmelaget snudd kampen på Marienlyst.

Umiddelbart etter fikk Stefan Johansen en enorm mulighet til å øke ledelsen. Midtbane-eleganten kom helt alene med Örlund, og hadde all tid i verden til å sikte, men satte likevel ballen til side for mål.

Storflor (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)
Storflor (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)

Innbytteren tok ansvar
Også Rosenborg kom til muligheter. Innbytter John Chibuike fyrte av fra distanse, men en meget god Adam Larsen Kwarasey avverget forsøket fra nigerianeren.

Og etter 72 minutter var Chibuike farlig frempå igjen. Et innlegg fra venstre havnet på hodet til Søderlund som la ballen perfekt til rette for Chibuike. Nigerianeren svarte med å banke ballen i mål bak en sjanseløs Kwarasey.

På overtid trodde nykommeren Flamur Kastrati at han hadde sikret seieren for hjemmelaget. Men linjedommeren var våken og sørget for at Strømsgidset korrekt ble avblåst for offside.

Slik startet lagene:

Strømsgodet 4-3-3: Adam Larsen Kwarasey - Lars Christopher Vilsvik, Jørgen Horn, Jarl André Storbæk, Mounir Hamoud - Øyvind Storflor, Nana, Stefan Johansen - Abdi, Ola Kamara, Muhamed Keita.
Benken: Kramer, Sætra, Brenne, Kovács, Fossum, Kastrati, Wikheim

Rosenborg 4-3-3: Örlund - Gamboa, Reginiussen, Strandberg, Dorsin - Jensen, Mix, Svensson - Mikkelsen, Søderlund, Nicki Bille
Benken: Lund Hansen, Moe, Høiland, Berntsen, Selnæs, Chibuike og Helland.