Fredrik Nordkvelle (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)
Fredrik Nordkvelle (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)

Nordkvelle solgt til Odd – Finne forlater Brann ved sesongslutt

Odd har hentet midtbanespilleren Fredrik Nordkvelle. Bård Finne forlater Brann etter sesongen.

Fredrik Nordkvelle (27) ble solgt fra Brann til Odd like før overgangsvinduet stengte ved midnatt, melder Brann på sine nettsider søndag kveld.

Nordkvelle kom til Brann fra Strømsgodset før 2012-sesongen. Han endte opp med 43 kamper og fem mål før han nå fortsetter karrieren i hjemlige trakter og spill for Odd.

LES OGSÅ: – Vilsvik blir i Strømsgodset

– Jeg hadde ingen planer om å forlate Brann i sommer, men da tilbudet kom ble det vanskelig å si nei. Jeg har snakket mye med begge klubbene og med familien hjemme

– Nordkvelles ord ble avgjørende
Branns sportslige administrator Rolf Magne Walstad sier at en helhetsvurdering er årsaken til salget av Nordkvelle.

– Vi har sagt nei til Odd flere ganger tidligere, men nå var de veldig hissige på å kjøpe og en helhetsvurdering ligger bak. Vi hadde ikke et ønske om å kvitte oss med Fredrik, dette var litt opp til ham selv, sier Walstad til TV 2 Sporten.

– Er dere fornøyd med overgangssummen Odd betalte?

– Norsk fotball er ikke det den en gang var med tanke på overgangssummer, men vi er fornøyd med det beløpet vi fikk for denne overgangen. Men vi er blitt enige med Odd om å ikke gå ut med overgangssummen. Totalt sett var det en god avtale og at Nordkvelle fikk 4,5 årskontrakt var utslagsgivende, svarer han.

Walstad har samtidig forhandlet om en overgang for en afrikansk spiss den siste tiden. Etter det TV 2 Sporten erfarer skal angriperen være sentral på Ghanas U20-landslag. Walstad vil imidlertid vente med å si noe mer om det eventuelle spisskjøpet.

– Vi vil vente med å si noe mer om denne overgangen til uken, sier Branns sportslige administrator.

– Kom ikke til rette oss oss
Brann-trener Rune Skarsfjord er ikke helt fornøyd med at midtbanespilleren forlater klubben.

– Fredrik er en super gutt som jeg har hatt et godt forhold til. Spilleren har mange gode ferdigheter, men vi føler at disse ikke har kommet helt til sin rett hos oss. Noe skyldes skader og overtrening, noe kan skyldes rollen hans på banen. Uansett ønsker vi Fredrik lykke til i Skien og takker ham for sitt gode bidrag, smittende humør og gode treningsholdninger, sier Skarsfjord til Brann.no.

Fredrik Nordkvelle har skrevet under på en kontrakt som strekker seg over 4,5 år med Odd.

– Jeg hadde ingen planer om å forlate Brann i sommer, men da tilbudet kom ble det vanskelig å si nei. Jeg har snakket mye med begge klubbene og med familien hjemme, og til slutt bestemte jeg meg for å takke ja. Jeg trives i Brann, men en lang avtale med Odd ble for fristende, sier Nordkvelle til Branns hjemmesider.

Bård Finne (Foto: Marit Hommedal/NTB scanpix)
Bård Finne (Foto: Marit Hommedal/NTB scanpix)

Finne forlater klubben ved sesongslutt
Samtidig er det klart at Bård Finne forlater Brann ved sesongslutt. Ifølge Bergensavisen er unggutten aktuell for Köln.

– Det jeg kan si om Bård Finne, er at det nå er avklart at han forlater Brann etter sesongen. Bård har gitt beskjed om at han vil til utlandet og forlenger ikke kontrakten. Han spiller for oss på vanlig måte ut sesongen. Men til hvilken klubb han eventuelt går til i utlandet får Finne svare på selv, opplyser Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen til TV 2 Sporten.