«Jostein Bolt» tok tilhengerne sine med storm

– Wow, han ligner, hehehe. Løper han like fort også?, spurte en liten gruppe jamaicanske VM-tilskuere da de møtte norske «Jostein Bolt» utenfor Lusjniki stadion søndag.

Noen av NRK-medarbeiderne i Moskva var ute og luftet tredokka som skal være med i de fleste TV-sendingene fra VM. Det er snakk om en dukke som producer Håvard Bergheim i sportsavdelingen i NRK skal ha tatt initiativet til å få spesiallaget i Tsjekkia.

Det er snakk om en tradisjonell dokke, og den kan bevege seg ved hjelp av et trådsystem. Jostein med etternavnet Bolt fikk i alle fall vist de jamaicanske tilhengerne at han er i stand til å både gå og løpe, men kanskje ikke like fort som den suverene sprintkongen med 9,58 som verdensrekord på 100-meteren.

NRK og «Jostein Bolt» har stort sett tilhold i det lille mobile NRK-kontoret i nærheten av Lusjniki stadion, men dukkemannen Jostein er stadig ute på små lufteturer sammen med vennene sine fra TV-selskapet, og overalt flokker folk seg rundt ham for å ta bilder og undersøke hva dette er for noe.

– Han var virkelig søt. Det var morsomt å se dette. Det betyr vel at Usain Bolt er svært populær i Norge også, sa de jamaicanske supporterne til NTB da vi var med på en liten spasertur sammen med Bolt rundt den gedigne Lenin-statuen foran VM-stadion.

Og det er helt klart at den lille tredokka ligner modellen og forbildet, selv om den ikke er mer enn 30-40 centimeter høy. (©NTB)