Superoptimist selv om Moskva-suksessen skulle utebli

Sportssjef Ronny Nilsen frykter ikke at mørket skal senke seg over norsk friidrett, selv om suksessen i Moskva-VM skulle utebli.

Ti norske utøvere er med i årets VM, og det er, nøkternt sett, ikke så mange norske medaljehåp. Andreas Thorkildsen og Henrik Ingebrigtsen er to, men ingen av dem har overbevist i år. Erik Tysse, som går 50 kilometer kappgang, sier selv han er sjanseløs på medalje. Det kan fort skje at norsk friidrett reiser fra VM uten medaljer.

Det skjedde sist i 2003, altså for ti år siden. I alle årene etterpå har Thorkildsen og spydet hans holdt Norge på seierspallen. Men selv om det ser litt mørkt ut på seniorsiden akkurat nå, er sportssjef Nilsen optimist. Han forteller selv hvorfor:

– Det å gå fra junior til senior er ofte en krevende prosess, særlig med tanke på de kravene vi ser i internasjonale mesterskap. De er skyhøye. Derfor kan det ta flere år før man kvalifisere seg for et seniormesterskap.

– Vi må ha tålmodighet. I friidrett tar det lang tid å bli en god seniorutøver. Det er svært få som leverer som Andreas Thorkildsen og Henrik Ingebrigtsen har gjort i ung alder. Tonje Angelsen har også vært tidlig ute.

– Det er derfor bare å ta tiden til hjelp, for på den måten å bygge et godt grunnlag over mange år, og forhåpentlig får vi se de unge og lovende utøverne våre i internasjonale mesterskap etter hvert, sier Nilsen til NTB. (©NTB)