oprah winfrey
oprah winfrey

Oprah spøker om diskrimineringen i Sveits

Se hva hun twitret her.

Av Beate Sneve Larsen

Etter at en av verdens mest kjente og rikeste kvinner, Oprah Winfrey, opplevde å bli diskriminert i en veskebutikk i Sveits, har episoden gått som en farsott på nettet verden over.

Talk-show-dronningen fortalte selv om at hun i en ekslusiv veskebutikk i Zürich opplevde å bli avvist. Etter å ha sett på noen vesker sa ekspeditrisen til henne at hun trodde at veskene var «for dyre» for henne, skrev BBC i går.

Men etter det TV-sendte intervjuet på kanalen CBS har det vært stille fra hovedpersonen selv.

Nå bruker Oprah sosiale medier for å kommentere saken.

– Det viser seg at ekspeditrisen gjorde meg en tjeneste. Jeg fant nettopp ut at veska kostet $38.000!!! (ca 222.000 Kroner) Hun hadde rett. Jeg hadde ikke tenkt til å kjøpe den, skriver Oprah i en Twitter-melding.

Hun skriver også at hun ellers var veldig fornøyd med oppholdet i Sveits hvor hun var for å feire bryllupet til sin gode venninne Tina Turner.

– Annet enn håndveske-diskrimineringen, så hadde jeg en hyggelig tid i Zürich. Var på det beste spaet, og vil gjerne oppleve det igjen, skriver hun videre.

Benekter rasisme

Butikkens eier, Trudy Gotz var raskt ute med å fortelle til BBC at ekspeditrisen hadde vist Oprah flere håndvesker før det oppsto en «misforståelse» om en veske som sto i et monter og hadde en prislapp på vel 200.000 kroner. Hun hevder at det derfor ikke var snakk om en rasistisk oppførsel fra ekspeditrisens side.

Les også: Her er verdens mektigste kjendiser

Fått offisiell beklagelse

Nå har Sveitiske turistmyndigheter kastet seg inn i debatten, og sendt ut en offisiell beklagelse til TV-stjernen.

– Sveitsiske turistmyndigheter er dypt skuffet over å høre hvilken episode Ms Winfrey har opplevd i Sveits nylig, og vi beklager at hun har blitt såret. Vi vil forsikre Ms Winfrey - i likhet med andre besøkende til Sveits - at hun er hjertelig velkommen, skriver Switzerland Tourism i følge News.com.

Representanter fra det samme kontoret har også kontaktet Oprah på Twitter for å beklage hendelsen.

Godt betalt

Skulle du være i tvil om talkshow-legenden faktisk har råd til en så dyr veske, er det bare å ta en titt på Forbes nylig publiserte liste over verdens best betalte TV-stjerner.

Der kommer den amerikanske kvinnen på en solid fjerdeplass med en fortjeneste på 77 millioner dollar det siste året. Hun ble nylig også kåret til verdens mektigste kjendis av samme magasin i juni.

Les også: Disse TV-stjernene tjener mest

Het debatt i Sveits

At Oprah Winfrey som afroamerikansk kvinne følte diskriminert i Sveits, fyrer ytterligere opp under debatten som har pågått en tid i landet.

Flere byer har i følge BBC og Oprah ønsket å forby asylsøkere fra offentlige steder som svømmebasseng, lekeplasser og bibliotek.

Debatten har fått menneskerettighetsorganisasjoner til å sammenlikne forslagene med apartheid.