nordlie
nordlie

Derfor får ingen trenere sparken i Tippeligaen lenger

– Ti er for mye, og null er kanskje unaturlig, sier Tom Nordlie.

Oslo (TV 2 Sporten): Årets Tippeliga-sesong er meget oppsiktsvekkende; for ingen trenere og klubber har skilt lag. Man skulle kanskje tro at flere levde farlig. Og hadde vi skrudd klokken et par år tilbake ville muligens flere grep vært gjort.

– Det er vel noen få steder det faktisk er nødvendig noen ganger også, men da stoppes vel det gudskjelov av at man ikke har råd rett og slett, sier Tom Nordlie til TV 2 Sporten.

LES OGSÅ: Styrtrike Mohn ga Brann 10 mill. etter kontraktsforlengelsen med Skarsfjord

Mjelde: - I dette gamet kan alt skje
– Det var vel 10 trenere som fikk sparken for et par år siden, det er for mye, og null er kanskje litt unaturlig, sier fotballtreneren, som har opplevd en håndfull avskjeder og ansettelser de siste ti årene.

For den siste tiden har det vært spekulert i om flere trenere kan være på vei ut grunnet svake resultater og annen uro.

Rune Skarsfjord ble nettopp belønnet med ny kontrakt i Brann, mens Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud virker å ha tillit i Hønefoss-ledelsen. Og selv om sponsorer på Sørlandet har skreket på Nordlie, går Start hånd i hånd med Mons Ivar Mjelde.

– I dette gamet her kan sikkert alt skje, men jeg har fokus på kontraktstiden min, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

– Jeg har ikke tro på noe sånn quick-fix for å bytte trener. Vi har et langsiktig mål med Mons Ivar og trenerteamet og det tror vi på, sier daglig leder i Start, Magne Kristiansen.

Det nærmeste vi har kommet en avskjed i norsk toppfotball denne sesongen er i Adeccoligaen der én trener har fått sparken. Det var Steinar Lein som måtte gå i Vard Haugesund. Toppåret kom i 2006 da ni Tippeliga-trenere mistet jobben.

Det ser langt lysere ut for Mons Ivar Mjeldes Start nå enn det gjorde i fjor høst og borte mot formsvake Ullensaker/Kisa i kveldens TV 2 Zebra-sendte Adeccoligaoppgjør skal gjestene ta tre nye poeng. (Foto: Knutsen, Marius/SCANPIX)
Det ser langt lysere ut for Mons Ivar Mjeldes Start nå enn det gjorde i fjor høst og borte mot formsvake Ullensaker/Kisa i kveldens TV 2 Zebra-sendte Adeccoligaoppgjør skal gjestene ta tre nye poeng. (Foto: Knutsen, Marius/SCANPIX)

Peker på jevn tabell
– Jeg er glad i kontinuitet, men det må være kontinuitet av kvalitet, mener Nordlie.

Petter Myhre peker også på at klubbene ikke har like romslig økonomi nå. Han tror også den jevne tabellen her noe å si.

– Den er veldig jevn. Med 12 runder føler kanskje ikke fotballedere at situasjonen er så prekær ennå, sier TV 2s fotballekspert.

Tom Nordlie tror ikke det den harmoniske idyllen vil vare gjennom hele sesongen.

– Også er det vel alltid noen som blir grepet av panikken når vi runder 1.september med syv-åtte runder igjen. Da pleier det å skje noe, sier han.

Tom Nordlie ( © LOCH)
Tom Nordlie ( © LOCH)

Så mange trenere har fått sparken eller mistet jobben de seneste årene:

2004: 3
2005: 6
2006: 9
2007: 5
2008: 7
2009: 4
2010: 6
2011: 2
2012: 5
2013: 0 til nå