cleve til nett ( © TV 2)
cleve til nett ( © TV 2)

– Blødde fra hodet, haken og munnen

Dramatisk for Nicolai Cleve Broch under filminnspilling.

Av Ståle Winterkjær

Hovedrolleinnehaver Nicolai Cleve Broch ble skadet under innspillingen av action/adventure-filmen «Gåten Ragnarok» tidligere i sommer. Filmen, som har premiere 4. oktober, har mange spektakulære actionsekvenser. Men det var da Nicolai skulle se opp fra en luke i bakken at det holdt på å gå helt galt.

– Det var rett før arbeidsdagens slutt. Så da skal det gå litt fort slik at det ikke blir noe overtid. Så det var nok derfor det gikk galt, sier Nicolai Cleve Broch til tv2.no.

– Det kunne gått skikkelig ille. For luken jeg fikk i hodet var drittung, og jeg hadde haken på en stålkant. Så fikk jeg luken rett i hodet og slo haken ned i stålkanten. Så jeg blødde fra hodet, haken og munnen. Det var ikke bra, sier Broch.

Men de andre på filmsettet så ikke alvoret i situasjonen og ba om et opptak til for at de skulle få filmet scenen ferdig før arbeidsdagens slutt.

– Jeg var så full av adrenalin at jeg løftet opp luken og gjorde scenen en gang til. Det var først etterpå at smerten og frykten kom.

Oppsøkte ikke lege

Nicolai tror ikke han ble skadet, men vet ikke helt sikkert:

– Det var dramatisk der og da. Så jeg sa jeg skulle gå til lege. Men jeg kjente at det gikk greit etterpå. Derfor gikk jeg aldri til lege. Men jeg tror ikke at jeg hadde noe hjernerystelse, sier den tøffe skuespilleren.

«Gåten Ragnarok» spiller rundt Osebergskipet og en viking-grav. Det er et skikkelig mysteriet.

– Man trodde jo egentlig at Osebergskipet bare kunne seile veldig kort. Men det viser seg at det kan nå så langt som helst. Så det gjør historien interessant, sier Cleve Broch som er glad for at det endelig kommer en norsk actioneventyr-film. Slik som til nå bare Hollywood har klart å lage.

– Det er kjempegøy at vi i Norge for første gang lager en slik film. Bryner oss på nye, vanskelige sjangere. Det viser at vi har musklene og selvtilliten til å ta sånne sjanser og ikke bare lage sosialrealisme, sier Nicolai Cleve Broch.