ah
ah

Liverpool-eieren til TV 2 Sporten: – Suárez skal skyte oss til Mesterligaen

Liverpool-eieren fikk aldri svar på twitter-meldingen som gikk verden rundt.

Oslo (TV 2 Sporten): Under sitt Oslo-besøk denne uken fikk TV 2 Sporten en lengre prat med Liverpools mektige eier.

Han er klokkeklar på hva som blir det viktigste for Anfield-klubben denne sesongen:

– Vårt hovedmål er å komme inn i Mesterligaen, sier han.

LES OGSÅ: Suárez får ikke trene med Liverpools førstelag

Våre sjanser for Mesterligaen ville blitt ødelagt om vi mistet ham. Det er for sent i vinduet, vi ville ikke fått tid til å erstatte ham. Mange målscorere har allerede flyttet på seg

Klar til å ta neste steg
– Det er veldig viktig, vi har jobbet mot dette de siste årene. Vi har hele tiden sagt at vi er i en oppbyggingsfase, og vi er fortsatt der, men jeg tror vi er klar til å ta neste steg frem. I hvert fall basert på det vi så på slutten av fjorårets sesong, sier John Henry til TV 2 Sporten.

Se videoinnslag med Henry i vinduet over!

Sist Liverpool kvalifiserte seg til Mesterligaen var i 2009. Og den amerikanske eieren, som er inne i sitt tredje år som eier, vil tilbake dit ved neste anledning.

Mesterliga-spill var et av ankepunktene Luiz Suárez hadde mot klubben da han denne uken gikk ut og ba om å bli solgt.

– I fjor hadde jeg muligheten til å gå til en stor europeisk klubb. Men jeg ble værende fordi vi hadde en felles forståelse av at jeg kunne forlate klubben etter sesongen om vi ikke kom til Mesterligaen, sa Suarez, som i ettertid har blitt suspendert fra A-lagets treninger.

Les: Rodgers til tv2.no om Suarez: – Ingen enkeltspiller vil noensinne bli større enn klubben

VIL IKKE SELGE: Eier av Liverpool, John Henry sier Luis Suarez ikke er til salgs til noen som helst klubb, til noen som helst pris.  (Foto: Afp)
VIL IKKE SELGE: Eier av Liverpool, John Henry sier Luis Suarez ikke er til salgs til noen som helst klubb, til noen som helst pris. (Foto: Afp)

Garanterer Suarez
TV 2 intervjuet Henry dagen før det famøse intervjuet, og milliardæren så da for seg en videre fremtid med sin kontroversielle toppscorer.

– Spiller han for Liverpool neste sesong?

– Ja.

– Definitivt?

– Definitivt.

– Uansett hvor mye penger dere blir tilbudt?

– Nei, nei. Vi trenger... Våre sjanser for Mesterligaen ville blitt ødelagt om vi mistet ham. Det er for sent i vinduet, vi ville ikke fått tid til å erstatte ham. Mange målscorere har allerede flyttet på seg, sier Henry, som også eier baseball-laget Boston Red Sox.

Les: Suarez trygler Liverpool om å selge ham: – La meg forlate klubben, som dere lovet meg

VIL VEKK: Luis Suarez trygler Liverpool om å selge ham.
VIL VEKK: Luis Suarez trygler Liverpool om å selge ham.

Nei, det hadde jeg ikke forventet heller

Fikk ikke røyke-svar fra Arsenal
Tidligere i sommer prøvde Arsenal å kjøpe Suárez og la inn et bud på 40 000 001 pund, noe som ble sagt å være utkjøpsklausulen til uruguyaneren. Henry svarte med en legendarisk twitter melding hvor han skrev: «What do you think ther’re smoking over there at Emirates?».

– Det var ikke bare det at det var et lavt bud. Det ville vært idiotisk av oss å selge til noen vi konkurrerer om Mesterligaen med, sier 63-åringen.

– Fikk du svar på twitter-meldingen din?

– Nei, det hadde jeg ikke forventet heller, smiler Henry.