pia tjelta og mads
pia tjelta og mads

Pia Tjelta: – Jeg begynte å grine

Derfor ble hun følelsesmessig berørt.

Av Ståle Winterkjær

Fredag skal Norges filmelite kjempe om Amanda-prisen i Haugesund. Prisutdelingen blir sendt på TV 2 og i forkant vil «God kveld Amanda» møte kremen av norske skuespillere og sende direkte fra den røde løperen.

Blant de nominerte til Amanda-prisen er kjæresteparet Pia Tjelta for beste kvinnelige birolle og Mads Ousdal for beste mannlige birolle i filmen «90 minutter».

– Jeg begynte å grine da jeg ble nominert. Ikke hulking akkurat. Men jeg ble utrolig rørt og overrasket og vilt glad!

Så det ble litt feiring:

– Det var jo glede i familien siden Mads også var nominert. Så vi skålte litt i champagne på terrassen, sier Tjelta til «God kveld Norge».

Tror ikke på Amanda-seier

Hun tror ikke at hun vinner:

– Nei, så jeg skal sutte på nominasjonskaramellen så lenge jeg kan, ler Tjelta.

Filmen «90 minutter» er nominert til hele sju priser, men er noe overraskende ikke nominert til «årets film». Derimot er det «Kon-Tiki» og «Som du ser meg» som kjemper om den gjeve prisen i denne kategorien.

I tilleggg til «beste biroller» er «90 minutter» også nominert i disse kategoriene: Manus, mannlige skuespiller, klipp, musikk og nykommer.

Tjelta tror at hennes svært gode kollega Andrea Bræin Hovig vinner for sin innsats i filmen «Som du ser meg». Men det mener ikke Andrea:

– Jeg vinner ikke. Men det er ikke så farlig fordi det er så gøy å bli nominert, sier Hovig.

– Hun er bare beskjeden. Det er hun som vinner, ler Tjelta.

Mens Pia Tjelta har funnet frem til drømmekjolen til festen i morgen, har ikke Andrea funnet frem det glamorøse antrekket.

– Jeg har tre små barn. Så jeg må finne en barnevakt for å ha tid til å gå og shoppe, ler Andrea.

Store vinnersjanser

Storfilmen «Kon-Tiki» ble etter under én uke på kino, årets mest sette norske film. Da den i tillegg ble nominert til verdens gjeveste prisuttdeling, Oscar for beste fremmedspråklige film, ble den en verdensuksess. Selv om de ikke vant pris under Oscar-uttdelingen, kan «Kon-Tiki» hevde seg i årets Amandapris.

– Det er viktig å bli nominert til slike priser, sier Pål Sverre Hagen.

Se video fra da «Kon-Tiki» fikk vite Oscar-utfallet:

700451