Calle
Calle

Politiet rykket ut til TV-opptak med Ylvis

Reporteren hadde lagt seg i skinnegangen foran trikken i Stortingsgata.

I høst er «Raske menn»-komiker Calle Hellevang-Larsen tilbake som stuntreporter i talkshowet «I kveld med Ylvis».

Allerede i natt kom det reaksjoner på hans ville stunt foran kamera. Klokken 06.45 la nemlig operasjonsentralen til politiet ut følgende melding på Twitter:

«Melding om en mann iført pyjamas med kosekanin la seg på trikkelinjene i Stortingsgata. Viste seg å være skjult kamera, og politiet ble lurt».

– Gikk i søvne

Politiet forklarer at det ikke kom noen reaksjon fra deres side og at alt ble ryddet opp på stedet. Men understreker at «når noen har lagt seg ned på trikkeskinnene så er det høyt prioritert hos oss. Vi vil ikke at folk skal bli skadet».

TVNorge bekrefter at det var programmet «I kveld med Ylvis» som gjorde TV-opptaket:

– Det var Calle som gikk i søvne. Og det er riktig at dette var i forbindelse med TV-opptak til høstens sesong av «I kveld med Ylvis» på TVNorge. Slik jeg har fått det forklart utgjorde dette stuntet aldri noe fare, verken for Calle, trikken, eller andre til stede i Oslos gater i natt. Da politiet kom fram skjønte de fort at dette ikke var farlig, men bare Calle. Trikken hadde rødt lys og Calle grønt da han slappet av i gata, sier kommunikasjonsdirektør i SBS Discovery Discovery, Svein Tore Bergestuen og tilføyer:

– Dersom andre oppfattet dette som uforsvarlig vil vi selvsagt lytte til dem, men foreløpig har vi ikke hørt noe.

– Politiet tok det ikke alvorlig

– Politiet rykket ut. Er ikke dette et misbruk av ressursene til politiet?

– Som sagt, i følge vårt TV-team tok ikke politiet dette spesielt alvorlig da de møtte Calle, og de satt nok ikke og drakk kaffe på stasjonen da de fikk beskjeden.

– Burde ikke dette TV-opptaket vært godkjent av politiet?

– Det er mulig. Vi vurderte det ikke slik. Jeg tror også dette bar preg av en viss spontanitet, sier Bergestuen.