Oprah (Foto: Nancy Kaszerman, © ep)
Oprah (Foto: Nancy Kaszerman, © ep)

Oprah Winfrey diskriminert i Sveits

Selgeren trodde ikke talkshow-dronningen hadde penger nok til designveskene.

Av Beate Sneve Larsen

En av verdens mest kjente og rikeste kvinner, Oprah Winfrey, opplevde å bli diskriminert i Zürich i Sveits da hun var i landet for en måned siden i forbindelse med bryllupet til sangstjernen og venninnen Tina Turner.

Fikk ikke betjening

Da Oprah gikk inn i en eksklusiv veskebutikk sa en ekspeditrise til henne at hun trodde at veskene var «for dyre» for henne. Dette forteller Oprah selv i et TV-sendt intervju på kanalen CBS, melder BBC.

Butikkens eier, Trudy Gotz fortalte til BBC at ekspeditrisen hadde vist Oprah flere håndvesker før det oppsto en «misforståelse» om en veske som sto i et monter og hadde en prislapp på vel 200.000 kroner.

Les også: Her er verdens mektigste kjendiser

Godt betalt

Skulle du være i tvil om talkshow-legenden faktisk har råd til en så dyr veske, er det bare å ta en titt på Forbes nylig publiserte liste over verdens best betalte TV-stjerner.

Der kommer den amerikanske kvinnen på en solid fjerdeplass med en fortjeneste på 77 millioner dollar det siste året. Hun ble nylig også kåret til verdens mektigste kjendis av samme magasin i juni.

Les også: Disse TV-stjernene tjener mest

Het debatt i Sveits

At Oprah Winfrey som afroamerikansk kvinne ble diskriminert i Sveits, fyrer ytterligere opp under debatten som har pågått en tid i landet. Flere byer har i følge BBC og Oprah, ønsket å forby asylsøkere fra offentlige steder som svømmebasseng, lekeplasser og bibliotek. Debatten har fått menneskerettighetsorganisasjoner til å sammenlikne forslagene med apartheid.