Knalltøff trekning for Molde og Tromsø

Molde møter russiske Rubin Kazan, mens Tromsø får bryne seg på tyrkiske Besiktas i 4. kvalifiseringsrunde til europaligaen i fotball.

For regjerende seriemester Molde ble trekningen så tøff som mulig. Rubin har bred erfaring fra både mester- og europaliga de siste årene. Senest i 2009 sjokkerte russerne Barcelona med 2-1-seier på bortebane.

Forrige sesong ble det stopp i kvartfinalen i europaligaen for Rubin. Chelsea, som senere gikk til topps i turneringen, vant 5-4 sammenlagt. Fra før hadde Rubin slått ut Atlético Madrid og Levante i cupspillet.

Molde deltok også i europaligaen sist sesong. Ole Gunnar Solskjærs menn ble slått ut i gruppespillet etter to seirer over Stuttgart og to tap for både FC København og Steaua Bucuresti.

For Tromsø står en vanskelig tur til Tyrkia for tur. Besiktas ble nummer tre i hjemlig liga sist sesong. Laget har nådd kvartfinalen i mesterligaen (1987) og europaligaen (daværende UEFA-cupen, 2003).

Samtidig er det ikke helt sikkert at Besiktas får delta i turneringen. Laget var i utgangspunktet utestengt fra E-cup i ett år etter å ha vært involvert i en kampfiksingssak. Tyrkerne har anket saken til Idrettens voldgiftsrett og venter på en beslutning. Både Tromsø og Molde spiller på hjemmebane først 22. august. Returkampene spilles uken etter. (©NTB)