Island
Island

Islending klar for Viking

Björn Daniel Sverrisson var jaktet av flere norske klubber, men har nå signert en treårskontrakt med Viking.

Viking har forsterket laget med den islandske midtbanespilleren Björn Daniel Sverrisson.

23-åringen kommer fra Hafnarfjördur, som onsdag røk ut fra Mesterligaen denne uken etter 0-1 sammenlagt mot Austria Wien.

– Av de klubbene som viste interesse for meg, var det Viking som var ivrigst. Det er en stor klubb som gjør det bra i ligaen for tiden, sier Sverrisson til tv2.no.

Sverrisson har nå signert en treårskontrakt med Viking, melder Stavanger Aftenblad. TV 2 Sporten får fredag formiddag bekreftet at overgangen er i orden.

Sverrisson flytter til Norge i oktober for å bli kjent med Stavanger og Viking, men er ikke spilleklar for klubben før 1. januar 2014. Hafnarfjördur ville ikke slippe en av lagets viktigste spillere foran en høst med viktige seriekamper og spill i Europaligaen.

– Jeg snakket med Thórarinn Valdimarsson (Sarpsborg) og han anbefalte Tippeligaen. Av det jeg har sett mener jeg fotballen i Norge holder høyere nivå enn mange tror, sier Sverrisson.

Islendingen er venstrebeint, har scoret 4 mål på 14 kamper denne sesongen og er tiltenkt en rolle som erstatter for Martin Ørnskov.

Viking-nykommeren har imponert både for klubblaget FH Hafnarfjördur og det islandske U21-landslaget der han blant møtte Norge i EM-kvalifiseringen i fjor sommer.

TV 2 Sporten har tidligere skrevet at både Tromsø og Viking har vært ute etter den lovende islendingen. Både trener Kjell Jonevret og Viking-speider Gary Goodchild skal ha sett Sverrisson i aksjon på sagaøya i vår og sommer.

– Det har vært interesse fra Norge. Flere klubber har vært på besøk hos oss for å se Björn i aksjon, sa Hafnarfjördur-sportssjef Ludvig Arnason til tv2.no for tre uker siden.