Rugland (Foto: Paul Sancya, © PCS PK**NY**)
Rugland (Foto: Paul Sancya, © PCS PK**NY**)

Treneren før Ruglands NFL-debut: – Mitt blodtrykk vil være høyere enn hans

Norske Håvard Rugland gjør seg klar for sin NFL-debut mot New York Jets natt til lørdag norsk tid.

Norske Håvard «Kickalicious» Rugland er blitt en hit i Detroit etter at han signerte for Detriot Lions i april.

I juli ble han hyllet for et 58 yards field goal på treningsfeltet, og nå er det klart for hans første kamp i NFL. Kampen er riktignok ikke tellende, men er en av fire kamper som vil hjelpe trenerteamet til å ta en avgjørelse rundt hvem som skal få være med i den endelige troppen før sesongstart.

– Forventet ikke dette
Den norske YouTube-sensasjonen har fått sjansen i NFL etter en video hvor han viser sine ferdigheter med en amerikansk fotball. Men at videoen skulle bli verdt 8,6 millioner i kontraktspenger, forventet han ikke.

– Når jeg tenker på fjoråret, begynner jeg å le. Jeg trodde ikke det kom til å ende opp på denne måten.

– Jeg har alltid ønsket å sparke foran noen som vet hva de snakker om, men jeg forventet ikke at det skulle komme etter den videoen, sier Rugland til Detroit Lions' offisielle nettside etter torsdagstreningen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rugland1 (Foto: Paul Sancya, © PCS PK**NY**)
Rugland1 (Foto: Paul Sancya, © PCS PK**NY**)

Hard konkurranse
Veien til en plass i den endelige NFL-troppen til Detroit Lions er likevel lang. Innen sesongåpningen mot Minnesota Vikings, skal troppen kuttes ned fra 89 til 53 spillere.

Ruglands hovedrival i forkant av sesongen er heller ikke en kasteball. David Akers var med på å tape Super Bowl med San Francisco 49ers i februar, og deler i tillegg rekorden for tidenes lengste field goal i NFL. Sparket var fra hele 63 yards, og kom mot Green Bay Packers i serieåpningen av 2012-sesongen.

Les også: NFL-Håvard med monsterspark på trening

Fordelen til Rugland er derimot at Akers har vært skadet i store deler av sesongoppkjøringen, mens Rugland har imponert. Trenerteamet har også latt seg imponere, og er spent på hva nordmannen kan utrette foran tusenvis av tilskuere.

– Basert på det jeg har sett, kommer han til å gjøre det bra. Mitt blodtrykk kommer nok til å være høyere enn hans, men det er det som gjør ham til en god kicker, at han kan håndtere press som om at han ikke føler det, sier hovedtrener Jim Schwartz til DetroitLions.com.

asas
asas

– God støtte fra familien
Kampen mot New York Jets begynner klokken 01.30 natt til lørdag norsk tid, men det skal ikke bli noen hindring for familien til Rugland i Norge.

– Dette blir en «all-nighter» for dem. De kommer til å sitte oppe. Familien min støtter meg for fullt, så jeg har ingen bekymringer der. De liker meg uansett, sier Rugland.

New York Jets blir første utfordring for den norske sensasjonen. I Jets er det for øyeblikket en stor kamp om quarterbackplassen mellom Geno Smith og Mark Sanchez. Laget er kjent for å stoppe lag før de klarer å score touchdown. Det kan gi flere muligheter for field goals fra distanse for både Akers og Rugland.

Detroit Lions spiller borte mot Cleveland Browns neste uke, før New England Patriots og Buffalo Bills venter i de to siste treningskampene før serieåpningen den 8. september.

Se den utrolige videoen som kan sikre Rugland NFL-billett:

703884