Nicki Niels Bille Nielsen (tv) og Ole Kristian Selnæs (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Nicki Niels Bille Nielsen (tv) og Ole Kristian Selnæs (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

– Godsets europacupspill er en fordel for Rosenborg

Nicki Bille Nielsen tror det kan slite ut Godset-spillerne før seriefinalen søndag.

Kun to poeng skiller Rosenborg og Strømsgodset på tabellen. Søndag møtes de til seriefinale.

Rosenborg får en uke på å forberede seg til kampen, mens Godset kun får tre dager på grunn av den TV 2 Sport-sendte europacupkampen mot Jablonec i kveld.

– Det er selvfølgelig positivt for oss at de skal spille kamp så kort tid før. Vi har ikke hatt like mange kamper som de i det siste. Vi er helt restituerte til kampen, men de møter nok til kampene med litt mer slitne bein enn oss, sier Nicki Bille Nielsen til tv2.no.

– Fysiologisk har det kanskje litt å si, samtidig så tror jeg at Strømsgodset er såpass giret til kampen på søndag at det ikke har så mye betydning, sier Rosenborg-trener Per Joar Hansen til tv2.no.

Rosenborg-stopper Stefan Strandberg tror derimot Strømsgodset kan dra fordel av å spille kamp kun tre dager før toppoppgjøret.

– Får de en god opplevelse, og spiller de en god kamp, så kan det slå positivt ut. Hvis de er godt nok trent og har god nok stall, skal ikke det være noe problem.

Les også: Se Strømsgodset kjempe om europaligaspill på TV 2 Sport torsdag

– Europa er desserten

Hvis Strømsgodset klarer å kvalifisere seg til Europa League venter et tett kampprogram utover høsten. Rosenborg har god tradisjon med å prestere både i Europa og den hjemlige ligaen. Sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, tror dette også er mulig for Godset.

– Det å spille i Europa er en opplevelse og på en måte en bonus og en dessert. Det er såpass mye positivt med å spille i Europa. Da vi spilte i Europa, var det bare positivt å spille Europa-kamper før seriekamper, sier Hoftun

– For norsk fotball er det bra at Norske lag er med i Europa, og når vi ikke klarte å gå videre får vi heie på de andre norske lagene, sier Hoftun.

– Er det beste laget

TV 2-ekspert Ole Martin Årst utropte Strømsgodset til sin personlige gullfavoritt under søndagens FotballXtra-sending – og også favoritt i søndagens kamp.

– Jeg synes de viser mer klasse enn det Rosenborg har. Rosenborg er noe traust og kjedelig. Det er ikke det helt store, og det helt store må du ta frem når du kommer i de virkelig store kampene. Jeg tror toppnivået til Godset er høyere enn Rosenborg sitt, sa Årst.

Dette er ikke Stefan Strandberg enig i.

– Jeg mener at vi er et bedre lag og mener at vi skal dra ned dit for å hente tre poeng. Vi spiller selvfølgelig best fotball, siden vi leder serien. Det betyr at vi er det beste laget, sier Strandberg.

– Vi gleder oss utrolig mye til kampen og går selvfølgelig for seier. Det er Norges to klart beste lag som møtes og det kommer nok til å bli en god kamp, sier Nicki Bille Nielsen.

– Blir Rosenborg seriemester hvis dere vinner i Drammen?

– Muligheten for gull er stor hvis vi vinner, sier Bille.