Gamst Pedersen (Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo/NTB scanpix)
Gamst Pedersen (Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo/NTB scanpix)

Hevder Gamsten kan forlate Blackburn gratis

Nordmannen skal ha blitt enig med Blackburn om å kunne forlate klubben vederlagsfritt.

Morten Gamst Pedersens (31) framtid i Blackburn er meget usikker.

Nordmannen ble utelatt fra troppen både i seriestarten mot Derby i helgen og i ligacupkampen mot Carlisle onsdag.

Lokalavisen Lancashire Telegraph skriver torsdag at Gamst Pedersen blir værende i Blackburn inntil videre, men at han har fått grønt lys til å sikre seg en ny arbeidsgiver og at han kan forlate klubben vederlagsfritt.

Den tidligere landslagsspilleren skal ha blitt enig med klubben om at han kan forlate dem gratis innen utgangen av overgangsvinduet 2. september.

Nordmannen har vært på Ewood Park siden 2004, men ettersom han nå ikke lenger er en sentral del av førstelaget vil den tidligere Premier League-klubben gjerne kvitte seg med hans lønningspost, som skal være en av klubbens største.

Les også:Morten Gamst Pedersen vurderer Blackburn-fremtiden

Det har etter det TV 2 Sporten erfarer tidligere vært følere ute fra tyrkiske klubber, men forut for ligastarten sa Andy Bayes i BBC Lancashire at han fremdeles hadde tro på at nordmannen har en fremtid i engelsk fotball.

– Jeg mener Gamst fortsatt har sjansen til å signere for en Premier League-klubb, som for eksempel Hull eller til og med Newcastle. Jeg ble overrasket da Sam Allardyce ikke hentet ham til West Ham, for han var alltid i startoppstillingen da Sam var her, sa Bayes til TV 2 da.

I tillegg til Allardyce, som altså er sjef i West Ham, er også tidligere Gamst-manager Mark Hughes sjef for et Premier League-lag. Waliseren er nå ansvarlig for Stoke.

Gamsten håpet lenge på å få testimonialkamp for klubben han har spilt for i nesten ti år.

– Forhåpentligvis får jeg det til, men man vet aldri, sa Gamst i april i fjor.

TV 2 har ikke lyktes å komme i kontakt med Gamst Pedersen torsdag.

Se hva Gamst Pedersen sa til TV 2 Sporten for en uke siden:

735068