Kokkenes Kamp (Foto: TV 2)
Kokkenes Kamp (Foto: TV 2)

Disse toppkokkene skal knive mot hverandre i nytt TV-program

Se hvilke ti kokker som skal kjempe om hvem som er best.

Av Sandra Mei Ling Noer

Denne høsten skal ti av landets beste kokker kjempe om seieren i det nye TV-programmet «Kokkenes kamp». De skal konkurrere i hvem som er best i en rekke grener hvor de blant annet skal utfordres på presisjon, raskhet og hvor godt de takler tress.

En kokk ryker ut av konkurransen hver uke - og den som er igjen til sist vinner.

Se oversikten over alle kokkene som skal være med lenger nede i artikkelen!

– Uvant å skulle være på TV

Kjøkkensjef og eier av restaurant Cru, Kari Innerå (31), forteller at hun tror det blir uvant å skulle kokkelere foran TV-kameraene.

– Jeg tror det blir artig. Det er jo veldig uvant å skulle være på TV, men jeg tror det blir gøy. Det er en veldig fin gjeng som er med. Og så er man selvfølgelig spent på hvordan konkurransene blir. Men det er veldig sånn at alt kan skje, man må bare ta det som det kommer!

Man kunne kanskje forestille seg at temperaturen blir høy når landets beste kokker skal kjempe om seieren, men Innerå forteller at hun rett og slett tror det blir en hyggelig affære.

– Jeg kjenner dem jo, og selv om man er et konkurransemenneske og har konkurrert, så er det ikke slik at man tenker at man på død og liv skal vinne. Overhodet ikke. Jeg synes det er hyggelig å være med, sier hun til tv2.no.

Yngstemann frykter sjefen

For konkurransens yngste deltaker, Smalhans-kjøkkensjef Karla Siverts (26), blir «Kokkenes kamp» spesielt spennende. Blant konkurrentene er nemlig hennes sjef, Tom Victor Gausdal (37). Det tror hun kan bety trøbbel.

– Det er vanskelig å si hvem som blir min største konkurrent. Men Tom Victor er jo sjefen min, så jeg vet hvor flink han er. Derfor er jeg selvfølgelig litt redd for ham. Og ellers er Geir Skeie og Gunnar Hvarnes i vinden. De har nettopp vært med i store konkurranser, begge to. Så det blir spennende å se hvordan de jobber! sier hun til tv2.no.

Filetering, skrelling og visping

Programredaktør Kari Hansmark er svært fornøyd med casten og ser fram til å gå i gang med innspillingen.

– Vi har fått med oss ti av landets aller beste og mest anerkjente kokker, og det er vi stolte av. Kokkene skal i hver episode konkurrere i kunster de gjerne ikke har praktisert siden lærlingtiden. Dette kan for eksempel være filetering, skrelling, visping eller porsjonering. De to som gjør det dårligst konkurrerer så i en smaksduell der de andre er dommere, og i hver episode må en kokk forlate konkurransen.

Men det er ikke bare konkurranse som står i fokus i «Kokkenes kamp».

– Gjennom programmets realitydel blir vi bedre kjent med dem. Kokkene skal også ha «sin» dag der de velger en meny som de andre må tilberede. Vi følger dem på matrealterte utflukter i nabolaget og vi følger dem til frokost og ellers i hverdagen under perioden på de nesten tre ukene det tar å spille inn serien, forteller Hansmark.

Hva mener kokkene om hverandre? Se video:

760119

Disse ti skal være med i «Kokkenes kamp»

Bent Stiansen  (Foto: TV 2)
Bent Stiansen (Foto: TV 2)

Bent Stiansen (50)

Mange vil nok kalle Bent Stiansen en guru for norske kokker. Han har utgitt en rekke populære kokebøker og har også figurert i forskjellige matprogrammer. Stiansen ble den første skandinaviske vinneren av Bocuse d-Or, i 1993. Året etter startet han michelinrestauranten Stadtholdergaarden, som han fortsatt driver. 50-åringen har lagt konkurransekniven på hylla og er opptatt av å formidle sin matkunnskap til både kokker og hvermannsen.

Geir Skeie (Foto: TV 2)
Geir Skeie (Foto: TV 2)

Geir Skeie (33)

33 år gamle Geir Skeie stakk av med de gjeve seierene i Bocuse d'Or Europa i 2008 og i Bocuse d'Or i 2009. Siden den gang har 33-åringen åpnet to restauranter ved navn «Brygga 11», i henholdsvis Sandefjord og Stord. Skeie har tidligere jobbet på restauranter som Le Canard, Solsiden og Palace Grill.

Gunnar Hvarnes (Foto: TV 2)
Gunnar Hvarnes (Foto: TV 2)

Gunnar Hvarnes (36)

I 2009 ble Hvarnes kåret til årets kokk. Fra 2004 til 2008 var 36-åringen fra Larvik kaptein på Det norske kokkelandslaget, og på den tiden ble laget både olympisk mester (2004) og verdensmester (2006). Hvarnes har en rekke NM-plasseringer i kokkekunst. Han har jobbet på restauranter som Annen Etage, Bølgen & Moi og Gastronomisk Institutt, og er i dag kjøkkensjef på restauranten Spiseriet ved det nye konserthuset i Stavanger.

Heidi Bjerkan (Foto: TV 2)
Heidi Bjerkan (Foto: TV 2)

Heidi Bjerkan (43)

Heidi Bjerkan har ikke laget mat for hvemsomhelst. Hun er nemlig kjøkkensjef ved Det kongelige slott. Bjerkan er for tiden i permisjon, der tiden brukes på hennes egen restaurant Credo i Trondheim.

Kari Innerå (Foto: TV 2)
Kari Innerå (Foto: TV 2)

Kari Innerå (31)

Kjøkkensjef og eier av restaurant Cru, Kari Innerå, har jobbet på en rekke kjente restauranter. Hun har stått bak kjøkkenbenken på steder som Bagatelle, Gastronomisk institutt i Stavanger og Mirabelle i London. Innerå var også med i oppstarten av Fru K på The Thief hotell i Oslo. 31-åringen har også fått pallplasseringer i NM i kokkekunst, i tillegg til at hun er både nordisk og olympisk mester i samme sjanger.

Karl Erik Pallesen (Foto: TV 2)
Karl Erik Pallesen (Foto: TV 2)

Karl Erik Pallesen (30)

Tidligere landslagskokk Karl Erik Pallesen er medeier og daglig leder på det nye Fisketorget i Stavanger. Pallesen har tidligere vært kjøkkensjef på Gastronomisk institutt og har også jobbet på Charles og De i Sandnes. I 2010 vant 30-åringen «Hellstrøms mesterkokk» på TV3.

Karla Siverts (Foto: TV 2)
Karla Siverts (Foto: TV 2)

Karla Siverts (26)

Konkurransens yngste deltaker, Karla Siverts, har vært kokk og soussjef på Tom Victor Gausdals restaurant Strand. Samarbeidet mellom de to fortsetter på Oslo-snakkisen Smalhans, der hun er kjøkkensjef og han eier. Siverts deltok i fjor i TV3-programmet «Hellstrøms mesterkokk», der hun endte opp på tredjeplass. 26-åringen har også deltatt i en rekke konkurranser og ble norgesmester for kokker under 23 i 2009

Lars Erik Underthun (Foto: TV 2)
Lars Erik Underthun (Foto: TV 2)

Lars Erik Underthun (56)

Året var 1991 da Lars Erik Underthun oppnådde en michelinstjerne for sitt nystartede spisested Feinschmecker. Restauranten beholdt stjerna i 19 år, men mistet den ifjor. Sammen med Terje Ness og Feinschmecker-medeier Bengt Wilson, var Underthun med på å starte restaurant Oro i 2000. Underthun har vært med i en rekke kokkekonkurranser, og har blant annet flere medaljer i kokke-OL.

Tom Victor Gausdal (Foto: TV 2)
Tom Victor Gausdal (Foto: TV 2)

Tom Victor Gausdal (37)

Gausdals internasjonale gjennombrudd kom da han ble valgt til årets kokk i 2003. 37-åringen har i løpet av sin kokkekarriere hatt flere pallplasseringer i prestisjefylte Bocuse d'Or. Han driver kritikerroste Strand restaurant i Bærum. Gausdal har vært å se på norske TV-skjermer tidligere, både i TV3-konseptet «Masterchef» og i TV 2-serien «Til bords med fienden».

Trond Moi (Foto: TV 2)
Trond Moi (Foto: TV 2)

Trond Moi (44)

Bak restaurantene Bølgen&Moi står kokk Trond Moi med partner Toralf Bølgen. Moi, som er fra Kvinesdal, har også startet en restaurant, Verftet, i Ny-Hellesund. 42-åringen har vunnet både sølv og gull i Norgesmesterskapet i kokkekunst, og ble i 1997 også kåret til Noridisk mester i samme kategori. Moi har også hatt sitt eget matprogram på TV 2, nemlig «Tid for mat».

«Kokkenes kamp» kommer på TV 2 til høsten.