lorrtopp
lorrtopp

Slik ble hun den mest utskjelte på Facebook

Hang ut rotete og bråkete barn på kafé. Da smalt det.

Av: Ingrid Marie Treborg

– Noen truer med å slepe meg etter bilen sin, og andre sier at de skal få kafeen min til å gå konkurs, fortviler Lorraine MacDuff.

Mandag ble Lorraine, som driver kafeen Rainy Days Cäffe i byen Lake Stevens i den amerikanske delstaten Washington, Facebooks mest utskjelte person.

Hun hadde nemlig lagt ut et bilde av kafégulvet på kafeens egen Facebook-side.

Bildet viste noen smuler under et bord. I Facebook-meldingen langet Lorraine ut mot to kvinner som noen dager i forveien hadde latt barna sine smule scones på gulvet.

Videre skrev Lorraine at hun ba kvinnene om å forlate lokalet fordi barna var så bråkete, «men jeg sa at de kunne få komme tilbake – men da uten barna». Meldingen angrer Lorraine bittert på nå, men hun har ingen planer om å si unnskyld.

smuler
smuler

Hundrevis av rasende kommentarer

Lorraine forteller den lokale TV-stasjonen Komo 4 News at hun trodde at hun ville bli møtt med sympati fra andre som også er lei av barn som roter og bråker på kafé. I stedet fikk hun hundrevis av kommentarer fra rasende foreldre.

– Sånn er barn, di kjerring. Du får betalt for å rydde opp etter oss. Vi betaler deg for å rydde opp etter oss, kommenterte en.

– Oppfordrer alle på Facebook til å boikotte denne barnefiendtlige kafeen, kommenterte en annen.

Lorraine slettet bildet etter få timer, men da var det for sent. Foreldre begynte å legge ut krasse beskjeder rett på Facebook-sidens offentlige vegg. Mandag var veggen full av foreldre som ba Lorraine skamme seg for å ha hengt ut kvinnene og barna deres.

– Det tok helt av. Folk klikket fullstendig, sier hun.

Moren står frem

lorraine2
lorraine2
Facebook-hetsen tok såpass av, at flere amerikanske medier bet seg merke i raljeringen. Lorraine har latt seg intervjue av et titalls medier, og understreker gang på gang at hun ikke hater barn - men at hun ikke kan fordra foreldre uten folkeskikk.

Nå har en av kvinnene som ble hengt ut på Facebook-siden stått frem og latt seg intervjue av New York Daily News.

Hun sier at hun ikke kan forstå hva Lorraine tenkte på da hun la ut bildet, og forteller at hun ble skjelt ut mens barna spiste.

Til samme nettsted sier Lorraine at det aldri var meningen å henge ut kvinnene, og at hun tross alt bare la ut et bilde av et gulv med smuler på.

– Det er en dårlig unnskyldning. Hun unnskylder ikke måten hun oppførte seg på i kafeen, og det var det mest ydmykende – å bli irettesatt av den som eier kafeen, sier en av kvinnene, Kellea Poore.

Det var etter at Poore selv delte Lorraines hissige Facebook-melding og -bilde, at det tok fullstendig av i sosiale medier.

Etter at Lorraine har latt seg intervjue av så mange medier, tikker det nå inn støttemeldinger på kafeens Facebook-side.

– Tommel opp, Lorraine! Det er mange som er lei av at folk mister folkeskikken så fort de blir foreldre, skriver en tilhenger onsdag.

Lorraine sier at «hele USA» forventer at hun skal si unnskyld, men den gang ei.

– Det kommer ikke til å skje. Vi i kafeen elsker barn, og dette handler ikke om å ikke like barn. Dette handler om min rett til å nekte hvem jeg vil servering, sier hun til King5.

– ... men jeg kommer nok ikke til å legge ut bilder av det igjen.