olsen
olsen

Derfor vil de ikke være «Olsen-tvillingene» mer

TV 2 møtte Mary-Kate og Ashley Olsen.

Av Christina Øien

Mary-Kate og Ashley Olsen (27) er i Oslo for å lansere en ny Bik Bok-kolleksjon. Køene utenfor butikken på Karl Johan begynte allerede i morgentimene onsdag.

– Heldigvis er det en vakker dag! Det regnet jo i går, så det er godt det er sol i dag, sier Mary-Kate til TV 2.

Se intervjuet i videoen over saken!

Søstrene landet i Oslo tirsdag og bor på The Thief på Tjuvholmen. Siden ankomsten har de vært veldig opptatt, men tok seg tid til å besøke Astrup Fernely-museet i går ettermiddag.

Jentene har siden barndommen gått under navnet «Olsen-tvillingene», noe de foretrekker å ikke bli kalt lenger.

– Vi har blitt referert til som «The Olsens», sikkert fordi det er lettere for pressen å skrive. Det høres litt døvt ut. Vi er og har alltid vært individuelle businesskvinner. Vi jobber veldig hardt, sier Mary-Kate.

Smertefritt

Sammen med to andre designere har jentene over en periode på et og et halvt år designet alle klærne i kolleksjonen. De forteller at samarbeidet gikk smertefritt og de måtte aldri inngå noe kompromiss når det kom til kvalitet, passform og materialet som er benyttet.

– Vi har fått mange forespørsler om samarbeid fra ulike bedrifter de siste årene. Vi valgte å takke ja til Bik Bok fordi vi mener merket passet oss bra, og fordi de var fantastiske å samarbeide med, sier Ashley.

Klærne er produsert i USA, først og fremst for å opprettholde kontrollen over produktene. Men også for å kunne bidra til sysselsetting i hjemlandet.

– Det betyr mye for oss å kunne hjelpe så mye som mulig der vi kan. De lokale bedriftene ga oss muligheten til å både kontrollere prosessen og skape arbeidsplasser.

Det er andre gang jentene gjester Norge, og skal vi tro entusiasmen er det nok ikke siste gang.

– Jeg elsker Oslo. Alt fra været, til arkitekturen til menneskene og gatene. Det er veldig flott. Også har vi jo aner fra Norge, selv om vi ikke har oversikt over hvor i landet, sier Ashley Olsen til TV 2.