sommertid
sommertid

Bryllupskakedessert

Sommeren er høysesong for bryllup, og der det er bryllup er det også kake. Men hva skal vi gjøre med alle restene? Jo det skal vår Sommertids Jan Robin vise dere.

Stort sett er alle kaker bygd opp likt, jevn fordeling av krem, smak og stabilisatorer i form av marsipan, egg eller sukkerbrød. Dette gir en binding perfekt til og lage en god dessertkrem.

Bryllupskakeis:

Bruk gjerne en kake med bær og marsipan, men prøv gjerne med andre typer.

Fremgangsmåte:

Blend kaken i en kjøkkenmaskin på høy hastighet. Legg smør den ut på ett brett med bakepapir som passer i fryseren.

Når den er bunnfrossen, kutter du den i terninger og kjør den i kjøkkenmaskinen igjen til den kommer sammen. Gjenta prosessen vis du ønsker en enda finere iskrem. Oppbevares på frys.

kakek
kakek
Bryllupskakekrem:

Bruk gjerne en sjokolade eller karamellbasert kake.

Fremgangsmåte:

Blend kaken i en blender eller bruk en stavmikser. Vis kremen blir litt fast kan du tilsette litt fløte.

Sprø topping:

Salte peanøtter

Melkesjokolade

Vaffelkjeks

Bruk ca. lik mengde av hver ingrediens.

Fremgangsmåte:

Ha alt i en kjøkken maskin og blend i 30 sek

Servering:

Smør ett tynt lag av kremen på tallerkenen, kutt opp friske bær.

Lag en kule av isen med en skje og topp alt med den gode sprø toppingen