johnny depp
johnny depp
johnny depp
johnny depp
SLAKTES: Block buster filmen «The Lone Ranger», med Johnny Depp og Armie Hammer, får slakt av et unisont anmelderkor.
SLAKTES: Block buster filmen «The Lone Ranger», med Johnny Depp og Armie Hammer, får slakt av et unisont anmelderkor.

Johnny Depp-flopp kan koste Disney over en milliard kroner

«The Lone Ranger» er et pengesluk for filmselskapet.

Johnny Depps nyeste storfilm «The Lone Ranger» har blitt et mareritt for Disney. Filmselskapet kan tape mellom 160 og 190 millioner dollar, eller over en milliard norske kroner, melder Variety.

«The Lone Ranger» har innkassert 176 millioner dollar, men det er et stykke unna filmbudsjettet på 215 millioner dollar i tillegg til markedsføringsutgifter.

– Det har vært mye diskusjon om risikoen rundt dyre «teltstang»-filmer. Det vet vi i alle fall mer om etter «The Lone Ranger», sier Disney-sjef Bob Iger til Variety.

Med «teltstang»-filmer refererer han til Hollywood-uttrykket hvor det er nærmest forventet at filmen ikke skal gi dem noe tap – en slags sikker vinner – på samme måte som en teltstang holder et telt oppe.

«The Lone Ranger» skal dog ikke hindre Disney fra tenke lignende i fremtiden.

– Vi tror fortsatt på «teltstang»-strategien. Det er en god strategi.

Filmen har uansett noen sjanser til for å tjene penger. I september slippes den i Japan, og den er ennå ikke gitt ut på DVD eller Blu-ray.

Slaktet

«The Lone Ranger» har seilt i motvind siden filmens premiere i juli. Filmen ble totalslaktet av kritikerne, og publikum har heller ikke løpt til kinosalene.

Disney-selskapet går dog ikke med underskudd, og Bob Iger skryter i samme intervju av blant annet «Iron Man 3», som har gitt mer penger i kassa enn de to foregående.

Les også: Leonardo DiCaprio kan bli norsk konge på film