Nordmann blir trener for Kompany-eid klubb

Norske Johnny Mikael Gallefoss er ansatt som trener i belgiske BX Brussel. Klubben ble kjøpt av Manchester City-kaptein Vincent Kompany i mars.

Gallefoss, som har spilt på nivå to i Norge for Løv-Ham og Bryne, bytter ut trenerjobben i 5.-divisjonsklubben Norheimsund med trenerjobb på nivå fire i Belgia.

– Jeg reiser til Belgia onsdag, og regner med at det blir full fart på jobben nær sagt fra første dag, sier 32-årige Gallefoss til Hordaland Folkeblad.

Mer kan han ikke si om jobben før alt er helt klart, ifølge avisen. Overgangen blir også bekreftet av Norheimsund, som takker Gallefoss for hans innsats i klubben på sitt nettsted.

Kompany, som ledet Manchester City til seriemesterskap i Premier League 2012, kjøpte klubben i mars. Den het da Bleid-Molenbeek, og hadde store finansielle problemer. Men med Kompanys støtte har klubben nå fått mulighet til å starte med blanke ark.

Klubbnavnet er byttet til BX Brussel etter en avstemning. Klubblogoen er ny. Det samme er spillerstallen. Samtidig har Kompany sørget for at søsteren Christel er involvert i den daglige driften. (©NTB)