LEONARDO DICAPRIO:
LEONARDO DICAPRIO:

Leonardo DiCaprio kan bli norsk konge på film

Er aktuell til ny storfilm om Harald Hardråde, ifølge flere amerikanske medier.

Av Tore Waskaas

Leonardo DiCaprio (38) kan være aktuell til rollen som Norges konge Harald Hardråde (1015-1066) i en ny Warner Bros.-storfilm, melder Deadline.com.

Warner Bros. skal ha kjøpt filmen basert på bare et utkast av manuset til Mark L. Smith, og beskrives som vikingenes svar på «Braveheart».

Foreløpig er det ingenting som bekrefter ryktene, men Vulture.com hevder de vet at Smith har DiCaprio i tankene mens han skriver. De hevder også at DiCaprio skal lenge ha lett etter et bra manus om vikingene, og at han for en tid tilbake snakket om en vikingfilm som Mel Gibson skulle regissere.

Harald Hardråde var en av de få som overlevde det blodige slaget på Stiklestad, i motsetning til halvbroren Olav den Hellige. Etter å ha kjøpt seg støtte fra både danske og svenske konger, måtte Magnus den Gode finne seg i Hardråde som medkonge fra 1046.

Aktuell med ny Scorsese-film

Hvis filmen om Harald Hardråde – som angivelig heter «King Harald» – skal ha DiCaprio i hovedrollen, må de sannsynligvis vente en stund med å starte filmingen.

DiCaprio er nemlig opptatt med den kommende Martin Scorsese-filmen «The Wolf of Wall Street», som blir Scorsese og DiCaprios femte film sammen. De fire andre var «Gangs of New York», «The Aviator», «The Departed» og «Shutter Island».