På NAF kampanjens hjemmeside www.hverdagsreisen.no kan trafikanter beskrive sin daglige reise til og fra jobb og skole. Undersøkelsen er mobilbasert (Foto: Illustrasjonsfoto/ NTB Scanpix)
På NAF kampanjens hjemmeside www.hverdagsreisen.no kan trafikanter beskrive sin daglige reise til og fra jobb og skole. Undersøkelsen er mobilbasert (Foto: Illustrasjonsfoto/ NTB Scanpix)

– Norske trafikanter fortjener bedre

Nå ber NAF om folkets hjelp til å sette samferdsel på dagsorden.

Om du er lei av å sitte i timevis i kø, humpe rundt på elendige veier, oppleve at kollektivtrafikken svikter når det gjelder som mest og i tillegg mener politikerne virker handlingslammet? Da er du ikke alene.

Og nå vil NAF at alle som har det slik skal få en mulighet til å bli hørt.

De lanserer tirsdag Norges største reiseundersøkelse med målsetting om å få folk til å vise engasjement, og på den måten sette samferdsel høyt på agendaen før høstens valgkamp.

LES OGSÅ: Verditap: 1,5 millioner kroner!

– Viktig årsak til «tidsklemma»

– Hver dag reiser mer enn 2,5 millioner nordmenn til og fra jobb. Mange skal innom skolen, barnehagen og butikken på veien. Faktisk er hverdagsreisen en av de viktigste årsakene til «tidsklemma» mange av oss opplever, og for samfunnet koster ineffektive transportløsninger milliarder i tapt arbeidstid, kø, forurensning og ulykker, sier Stig Skjøstad, administrerende direktør i NAF.

LES OGSÅ: Dette er SUVene med flest feil og problemer

Nasjonal kampanje

Av alle bilreiser i Norge er en fjerdedel hverdagsreiser til og fra jobb. For mange, særlig i distriktene, er bilen eneste alternativ. I byene bruker stadig flere kollektivt.

Dersom Norge skal nå sine klimamål er det imidlertid nødvendig å få mange flere over på kollektivtransport – et tilbud som mange steder er sprengt allerede. I tillegg skaper sterk befolkningsvekst press på veiene som i mange tilfeller er dårlig vedlikeholdt.

LES OGSÅ: De er mest fornøyd med merket sitt

Over 500.000 medlemmer

– Vi i NAF er over en halv million trafikanter med stemmerett. Våre medlemmer har gitt klar beskjed: De er lei av kø, tog som ikke går og løfter om sykkelveier som aldri kommer. NAF har derfor valgt å gjøre kampen for en raskere, tryggere og grønnere hverdagsreise til sin valgkampsak. For å finne ut mer om hverdagsreisene til folk flest over hele landet, setter vi nå i gang Norges største reiseundersøkelse – en kjempedugnad for å fortelle politikerne hvor skoen trykker, forteller Skjøstad.

LES OGSÅ: Hvem i alle dager kjøpte denne bilen ny?

Mobilbasert

Den nye valgkampanjen fra NAF er den første i sitt slag og tar pulsen på norske trafikanters hverdag på en nyskapende måte.

På kampanjens hjemmeside www.hverdagsreisen.no kan trafikanter beskrive sin daglige reise til og fra jobb og skole. Undersøkelsen er mobilbasert, og alle med en smarttelefon kan gå inn på nettsiden og enkelt legge inn sin hverdagsreise.

LES OGSÅ: Topp 10: Dette er bilene vi drømmer om å eie

– Går over hodet på folk

– Den politiske debatten om samferdsel går ofte over hodet på folk. Vi vil vise politikerne hvor skoen trykker for folk flest og hva de er opptatt av. Det er viktig at politikerne vet hva trafikantene opplever ute på veien og perrongen – ellers lar de seg friste til å prioritere fine, nye veier der det bor lite folk, fremfor å løse de enorme utfordringene der det bor mange, sier Skjøstad.

Tror du dette kan bidra til at samferdsel blir løftet opp i valgkampen? Brukt kommentarfeltet under:

LES OGSÅ: Mener disse Audi-rørene kan være livsfarlige