kristoffer joner
kristoffer joner

Joner har sluttet å lete etter den store kjærligheten

41-åringen finner kjærlighet i datteren og skuespilleryrket.

Av Christina Øien

Kristoffer Joner er aktuell med den norske spillefilmen «Kyss meg for faen i helvete».

Siden bruddet med samboeren Gine Therese Grønner i 2010, har Joner vært singel. Det har han tenkt å forbli, forteller han «God kveld Norge».

– Jeg finner kjærlighet i min datter og filmen. Kvinnen i mitt liv har ikke dukket opp enda, men det kommer kanskje, sier han.

Joner, som har datteren Thea (9) sammen med Gine Therese, sier at han ikke har gitt helt opp.

– Skjer det, så skjer det. Jeg har prøvd å jakte tidligere, men det var aldri veldig vellykket, så jeg tar det helt med ro.

Artikkelen fortsetter under bildet

joner
joner

«Nå må vi legge fra oss mobiltelefoner»

Men i «Kyss meg for faen i helvete» er det ikke Joners rolle som utforsker kjærlighetslivet.

Joner spiller en skuespiller som er midt i en livskrise og som motvillig takker ja til å instruere en amatørteatergruppe. Der oppstår det etter hvert søt musikk mellom elevene.

Mens Joner er en erfaren kar i filmbransjen, spiller han mot mange ferske skuespillere. Det er 18 år gamle Eli Harboe som har hovedrollen i komedien.

– Jeg opplever dem ikke som ferske, utenom at det er et par ganger hvor man må si «nå må vi fokusere», «nå må vi legge fra oss mobiltelefoner» og litt sånne ting. Utenom det, så er det ingen forskjell. Vi er her for å gjøre en jobb, så jeg får ikke den følelsen, sier Joner.

– Føler du at de lærer deg noe?

– Det gjør jeg jo hele tiden. Jeg tror jeg lærer hver gang jeg gjør en film, jeg.

– Litt av Kristoffer i alt

Joners karakter i den norske spillefilmen beskrives som «fordrukken, kompromissløs og hamrende ærlig».

– Følte du at du kunne kjenne deg igjen i karakteren?

– Det tror jeg at jeg gjør med alle mine karakterer. For det er litt av meg. Det er litt av Kristoffer som er i alt tror jeg. Håper jeg, sier Joner.

Han vil ikke trekke ut noen spesielle karaktertrekk.

– Nei, generelt i alt, hele tiden, så må jeg kjenne meg selv litt igjen. Tro på det jeg sier. Det er derfor jeg tror skuespillere er veldig dårlig til å lyve. Fordi vi er trent på å fortelle sannhet. Det er det vi er trent på. Og vi merker fort når vi lyver selv. «Å faen, shit det var dårlig».

– Jeg kan bare bruke dette redskapet her (peker på kroppen sin) og det jeg har inni hodet. Det er det jeg kan gjøre. Det er liksom ikke noe sånn triks med det. Hvis du tror på deg selv når du gjør det så kommer det ofte bra ut.

Filmen har premiere fredag 8. august.