Satser på å ødelegge Guardiolas BL-debut

Håvard Nordtveit (23) vil gjerne spenne bein på Pep Guardiola allerede i første kamp. Fredag smeller det i den tyske Bundesligaen.

Bayern Münchens trippelgjeng er klar til fest på hjemmebane. Eller stopper Nordtveits Borussia Mönchengladbach gigantklubben igjen?

– Har vi en optimal dag, kan vi absolutt slå Bayern der nede. Vi gjorde det for to år siden (1-0), og vi spilte 1-1 forrige sesong. Dette er fredagens eneste kamp og alt søkelyset blir rettet mot den. Det blir sikkert en fantastisk atmosfære, sier Nordtveit til NTB.

Han er stamspiller for klubben. – Fire mann som var «faste» forrige sesong satt på benken i cupen søndag (tap på straffer). Jeg håper det blir like mye spilletid på meg denne gangen. Samtidig er det bra med konkurranse og at ikke folk har frikort.

Guardiola har alles øyne rettet mot seg. Klarer han å kopiere Jupp Heynckes' trippel (BL, cupen og mesterligaen)? 13 seirer på 14 kamper, er det blitt så langt i oppkjøringen.

Men han er likevel blitt kritisert. Stor rotasjon, spillere i nye posisjoner og benking av stjerner, gir grobunn for lett misnøye i deler av troppen. (©NTB)