SELGER MEST: Robin van Persie selger mest drakter i Premier League.
SELGER MEST: Robin van Persie selger mest drakter i Premier League.

Her er Premier Leagues mest populære spillere

Disse stjernene selger mest drakter for sine klubber. Sjekk listen og si din mening her!

Robin van Persie ble svært upopulær blant Arsenal-fansen da han i august i fjor meldte overgang til erkerivalen Manchester United.

Den nederlandske landslagsstjernen ble en umiddelbar suksess i sin nye klubb og fullførte sesongen som toppscorer i Premier League med 26 mål på 38 ligakamper for Manchester United.

LES OGSÅ: – Kan tyde på at Wayne Rooney er på vei bort

Nå kan van Persie skryte over at han er den spilleren som selger flest drakter av samtlige stjerner i Premier League.

Van Persie selger best
Ifølge kitbag.com, som fører oversikt over hvor mange offisielle Premier League-drakter som selges hvert år på verdensbasis, troner Manchester United-trøyer med van Persies navn på ryggen suverent øverst på salgslisten.

– Robin van Persie er en spiller i verdensklasse, og prestasjonene forrige sesong har gjort ham til den mest populære spilleren i Premier League, sier kitbag-direktør Andy Anson til The Daily Mail.

– Etter at han gikk til Manchester United er det derfor ikke noen overraskelse at han er den spilleren flest fotballsupportere vil ha navnet på ryggen til, fortsetter han.

På plassen bak van Persie på salgslisten følger lagkamerat Wayne Rooney, som de siste ukene er blitt koblet til Chelsea.

Noe overraskende følger nok en Manchester United-spiller på tredjeplass. Japaneren Shinji Kagawa er den tredje mest populære spilleren i Premier League, viser kitbag.coms oversikt.

LES OGSÅ: – Mourinho leker med hodet til Wayne Rooney

PÅ TREDJEPLASS: Shinji Kagawa havnet på en overraskende tredjeplass
  på listen over de spillerne som selger flest drakter i Premier League.
  (Foto: KAZUHIRO NOGI/Afp)
PÅ TREDJEPLASS: Shinji Kagawa havnet på en overraskende tredjeplass på listen over de spillerne som selger flest drakter i Premier League. (Foto: KAZUHIRO NOGI/Afp)

Suarez populær blant Liverpool-fansen
Luis Suarez skal i likhet med Rooney ønske seg bort fra sin nåværende klubb. Den omstridte angriperen var imidlertid den spilleren som flest Liverpool-supportere vil ha navnet til på ryggen det siste året. Han havnet på en sjuendeplass på listen.

På draktsalgslisten etter sesongen 2011/2012 endte Steven Gerrard på en andreplass på den totale oversikten. Men midtbanestrategen på Anfield havnet utenfor topp ti-listen på den ferske oversikten fra sesongen 2012/2013.

Heller ikke Gareth Bale, som mange mener var en av de aller beste spillerne i Premier League forrige sesong, havnet på listen over de ti stjernene som selger flest drakter i Premier League.

Disse solgte flest drakter i Premier League fra august 2012 - juli 2013:

1. Robin van Persie (Manchester United)
2. Wayne Rooney (Manchester United)
3. Shinji Kagawa (Manchester United)
4. Sergio Aguero (Manchester City)
5. Fernando Torres (Chelsea)
6. Eden Hazard (Chelsea)
7. Luis Suarez (Liverpool)
8. Jack Wilshere (Arsenal)
9. Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal)
10. Santi Cazorla (Arsenal)

Kilder: Daily Mail, research fra kitbag.com

DEBATT:
Overrasket over at van Persie selger flest drakter i Premier League? Ta debatten i kommentarfeltet under!