oppskrift
oppskrift

Grillet klippfiskbrandade med skogsopp og friske urter

Slik lager du «Sommertid»-kokkens rett.

I kveldens «Sommertid» er det klippfisk som står i sentrum. Se hvordan du lager grillet klippfiskbrandade nedenfor!

Klippfisk og poteter

Ingredienser:

500 g utvannet klippfisk

300 g mandelpotet

2 stk sjalottløk

2 fedd hvitløk

3 dl olivenolje

2 dl vann

1 dl fløte

Salt til smaking

Fremgangsmåte:

Grill klippfisken på grillen i cirka 2 minutter på hver side på medium varme.

Legg til side til senere.

Svett løken og hvitløken lett i olivenoljen og kutt potetene i grove biter uten skall. Tilsett potetene, vann og fløte i løken.

Kok til potetene er møre. Tilsett halvparten av klippfisken og bland det hele godt sammen med en visp.

Smak till med salt.

Se også: Kyllingburger med parmesandressing og sprøtt knas

Stekt sopp og friske urter

Ingredienser:

100 g skogsopp

50 g meierismør

1 stk vårløk, finsnittet

Friske urter foreksempel kjørvel og persille.

Fremgangsmåte:

Stek soppen gylden i smøret og bland i urtene. Helt til slutt smak till med salt, pepper og salt.

For servering

Legg først potetbrandaden. Flak over resten av klippfisken og dryss over den nystekte soppen. Voila!

Se flere oppskrifter på tv2.no/sommertid!