Nok en nesten-Major for Tutta

En ny majortriumf lar vente på seg for Suzann Pettersen (32). Siste seier i en av storturneringene kom for seks år siden.

I juni 2007 tok den norske golfstjernen sin første og hittil eneste majorseier da hun gikk til topps i LPGA-mesterskapet. Siden har hun flere ganger vært nær, men uten å lykkes.

Heller ikke i helgens British Open på ærverdige Old Course i skotske St. Andrews kom den etterlengtede seieren. Da kjempet hun lenge i tetgruppen, men endte til slutt på fjerdeplass etter svak putting på sisterunden.

– Det er digg å vite at selv når jeg ikke bare har flyt, så har jeg en sjanse. Jeg vet jeg kan vinne, det er ikke det som det går på. Men du må være god nok hver dag, sier Tutta.

Denne sesongen har Tutta vært høyt oppe på resultatlisten i tre av fire majorer, men seieren er uteblitt. I både Kraft Nabisco Championship og LPGA-mesterskapet endte hun på tredjeplass, mens det altså ble fjerdeplass i British Open. Kun US Open sto ikke til forventningene. Da klarte hun ikke engang cuten.

Neste og siste sjanse til å klare sesongens mål om en majorseier kommer i Frankrike i september. Da spilles Evian-mesterskapet. Turneringen er ny major fra i år. (©NTB)