Vålerenga keeper Gudmund Taksdal Kongshavn. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Vålerenga keeper Gudmund Taksdal Kongshavn. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Kaller VIFs keeper-komet et scoop for norsk fotball

Tromsøs trener roser Gudmund Taksdal Kongshavn, mens Kjetil Rekdal heller kaldt vann i årene på ham.

Alfheim (TV 2 Sporten): Gudmund Taksdal Kongshavn sto som en levende vegg i første omgang på Alfheim søndag, og holdt egenhendig Vålerenga inne i kampen da de ble satt under kraftig press av hjemmelaget.

Med flere strålende beinparader ryddet han opp etter slapt forsvarsspill hos gjestene, men likevel var det en mellomfornøyd 22-åring som møtte TV 2 Sporten etter kampen.

– Det hadde vært utrolig viktig for oss med tre poeng i dag, så nå er jeg først og fremst skuffa over at vi ikke klarer det, sa Kongshavn etter å ha kastet fra seg svette leggskinn og godt brukte keeperhansker på Alfheim-kunstgresset.

– Kommet opp som et scoop
En som ikke er sein med å berømme Kongshavn, er Tromsø-trener Agnar Christensen.

– Gudmund har kommet opp som et scoop i norsk fotball, og jeg var borte og gratulerte ham med en fantastisk kamp – nok en gang. Han var god på Ullevaal mot oss og kanskje enda bedre i dag. Det er flott at det kommer såpass mange gode unge keepere frem, roser TIL-sjefen.

Da Remi Johansen ladet kanonen fra langt hold måtte Kongshavn kapitulere, og uttrykket «utakk er verdens lønn» kom til sin rett.

– Han både redder oss og ja ... Han burde tatt førstemålet. Da hadde vi kanskje vunnet kampen, men sånn er det, sier en skuffet Vålerenga-kaptein, Daniel Fredheim Holm.

Han både redder oss og ja ... Han burde tatt førstemålet.

– Kongshavn holdt dere inne i kampen, Rekdal?

– Så går det inn et mål fra 35 meter og da, som han skal ta. Så det er plusser og minuser med han og, er trener Kjetil Rekdal rask til å påpeke da TV 2 Sportens journalist forsøker å lokke frem noen lovord.

– Jeg ønsker å ta de skuddene der selvfølgelig. Han treffer godt, men det er såpass langt hold at jeg skal rekke å få opp den øverste hånda mi og gjøre en flott redning, sier hovedpersonen selv.

Les også: Hæstad med årets mål-kandidat på Alfheim

Ingen planer om å gi fra seg plassen
Etter flere år som reserve er den 189 cm høye sisteskansen enig i at han har hatt en solid fremgang i 2013-sesongen.

– Jeg har fått muligheten av Kjetil, og føler jeg har tatt noenlunde vare på den, sier han beskjedent.

FERDIG I TIL: Agnar Christensen er ferdig i TIL ifølge itromso.no.   (Foto: Snæland, Alf Vidar/NTB scanpix)
FERDIG I TIL: Agnar Christensen er ferdig i TIL ifølge itromso.no. (Foto: Snæland, Alf Vidar/NTB scanpix)

– Så spill er essensielt for den utviklingen?

– Jeg følte jeg sto godt i fjor også, men det er jo ingen som ser Vålerenga 2. Jeg har sittet på benken i fire år, så jeg har ikke tenkt til å gi fra meg førstekeeperplassen med det første, nei.

Mange utfordrere til Jarstein
Kongshavn er en av flere, unge keepere på vei frem, som har som mål å utfordre Rune Almenning Jarstein om landslagsplassen.

– Sten Grytebust, Ørjan Nyland, André Hansen, vi er flere. Vi skal være glade for at trenerne våre lar oss få muligheten. Det har ikke alltid vært sånn, det har vært mange utenlandske keepere før, mener Kongshavn.

Vi skal være glade for at trenerne våre lar oss få muligheten. Det har ikke alltid vært sånn.

Mannen som er kjent for coaching i verdensklasse mener det er en grunn til at han har henvist Lars Hirschfeld til benken.

– Han holder jo oss inne i kampen frem til 1-2, det er derfor han står der – han gjør en god prestasjon totalt sett. Men et skudd fra 35 meter, det skal du ta, smiler Rekdal.

– Jeg har ennå masse å lære. Jeg skal bli mye, mye bedre både med ballen i beina og i feltarbeidet, runder Kongshavn av.