toll (Foto: Scanpix)
toll (Foto: Scanpix)

Tollefsen kan avslutte karrieren i Färjestad

Ole-Kristian Tollefsen innser at NHL-kontrakten som glapp i sommer kanskje var hans siste sjanse til et gjensyn med verdens beste hockeyliga.

Karlstad (TV 2 Sporten): – Agenten min sier jo at «it´s always a next year», men man blir eldre. Selv om jeg ikke har lyst til å innse det. Jeg nærmer meg jo 30, sier Tollefsen til tv2.no.

Landslagskapteinen som står med 163 NHL-kamper ble operert i skulderen i juni, etter å ha blitt skadet i en av Färjestads sluttpillkamper. Det satte en stopper for overgangen til Nashville Predators.

– Det er klart det hadde vært morsomt å være der i år. Både jeg og kona hadde lyst til å reise, men sånn ble det ikke. Jeg trives bra her, så jeg får bare glemme det, sier han.

Romerikingen fikk også tilbud fra samme klubb i fjor sommer. Da valgte han selv å ikke dra.

– I fjor hadde jeg et tilbud som jeg kunne tatt, og jeg kunne egentlig reist. Da valgte jeg å ikke gjøre det på grunn av familien, og jeg tror alt har sin grunn. Jeg gleder meg både til sesongen her og å spille med landslaget. Man har mange andre muligheter som man har hvis man er der borte, sier 29-åringen.

Har fått tilbud fra KHL
– Hva annet enn en NHL-kontrakt kan lokke deg vekk herfra?

– Det er jo en eventuell KHL-kontrakt i senere år. Hvis man har lyst til å tjene litt mer penger de siste årene man spiller, og tenke litt mer på det økonomiske.

Artikkelen fortsetter under bildet!

ole
ole

Russiske klubber har allerede vært på banen, men Tollefsen har ikke tenkt å følge etter Patrick Thoresen østover med det første.

– Jeg fikk et tilbud i fjor sommer, men det var ikke tiden for å gjøre det. Vi får se om noen år hva man ønsker å gjøre. Penger er ikke alt, selv om karrieren er kort, understreker han.

Kan avslutte karrieren i Karlstad
For til tross for interesse fra Russland åpner Tollefsen for å sette karrierepunktum i Färjestad.

– For min del kunne jeg gjerne avsluttet karrieren i Karlstad. Det er en utrolig bra hockeyliga, det er en bra by. Färjestad i seg selv er veldig profesjonelt, og vi trives. Man blir godt tatt vare på, så jeg kan godt avslutte karrireren her egentlig, slår han fast.

29-åringen som nå har en sesong bak seg hos forrige sesongs serietoer, etter overgangen fra Modo, understreker at han trives godt der han er.

– For meg og familien, og hockeymessig, er det et veldig fint sted å være. Jeg har blitt tatt godt imot av alle, og det er veldig bra miljø i laget, sier han.

Ikke spilleklar før i november
Skulderen som også plaget Tollefsen under VM i vår, ble operert i juni, og han innrømmer at opptreningen er tøff.

– De første fire ukene kan du jo si var en rent helvete. Jeg trodde ikke at det skulle være så ille, men de siste ti dagene har det gått veldig mye fremover. Så jeg ser i alle fall et lite lys i tunellen, sier Tollefsen.

– Når tror du at du kan være tilbake på isen?

– Jeg håper at jeg spiller i månedskiftet oktober/november. Det er vel da jeg har satt meg mål, men får du et tilbakefall tar det fort en måned til. Jeg vil skynde meg sakte med tanke på det som skjer fremover.

Landslaget har en samling i november, noe Tollefsen håper å rekke. Oppladningen til OL er likevel langt ifra optimal.

– Jeg skulle jo ønske at jeg ikke hadde operert i sommer. Det er jo morsomt å prestere i mesterskap, og komme inn med en godfølelse. Jeg har kort til på å prøve å finne godfølelsen, men jeg skal nok klare å finne den, understreker 29-åringen.