brenen (Foto: Scanpix)
brenen (Foto: Scanpix)

Strømsgodset vant borte for første gang på 11 uker

Drammenserne har scoret ti mål på de to siste kampene i Tippeligaen før den tidlige seriefinalen mot Rosenborg.

Sarpsborg - Godset 2-4

Sarpsborg slo tilbake og utliknet to ganger, men måtte tåle sitt femte strake tap da Strømsgodset etter et perle fra Jarl André Storbæk og Bismark Adjei-Boatengs styring etter corner.

– Det er tøft å spille på bortebane mot et Sarpsborg-lag som er gode offensivt, men vi var tilstede og gjennomførte det vi ble enige om på forhånd. Vi bryter barrierer hele tiden, og det skal vi fortsette med, sier trener Ronny Deila til TV 2 Sporten

Strømsgodset klatret opp på tabelltoppen Rosenborg kan overta med seier mot Sogndal senere søndag kveld. Drammenserne går en meget viktig uke i møte med returoppgjør mot Jablonec i Europaligaen og den tidlige seriefinalen mot RBK om én uke.

– Vi gleder oss til hver eneste kamp, og torsdag skal vi gjøre et forsøk på å forsvare landets ære i Europa. Forhåpentligvis går vi videre og får en spennende høst. Vi har klassespillere på benken og tribunen, og det trenger vi nå, sier Deila.

La om i pausen
Han la om fra 4-4-2 til 4-3-3 i pausen og fikk se Strømsgodset sikre tre poeng utenfor Drammen for første gang siden 6-0-seieren over Start 20. mai. Tyngre er det for Brian Deane og hans Sarpsborg som er i fritt fall med fem strake tap.

– Dette føles ikke bra. Det er tøft å forsvare måten vi slapp inn mål på. Det er personlige feil. Vi må se på dette, gjøre noe med situasjonen og foreta endringer. Vi kan ikke slippe inn slike mål. Fremover er vi bra, men man kan ikke bygge hus på sand, sier Deane til TV 2 Sporten.

Artikkelen fortsetter under bildet!

breive
breive

Det tok kun tre minutter før Simen Brenne nikket Strømsgodset i ledelsen på Sarpsborg stadion. Midtbanespilleren kom først på Martin Rønning Ovenstads innlegg og satte ballen i hjørnet med hodet.

Martin Wiig traff stolpen i andre enden av banen før Adam Larsen Kwarasey måtte i aksjon for å stoppe Sarpsborg-nykommer Aaron Samuels gode heading fra kort hold.

12 minutter før pause fikk keeperen derimot trøbbel da han følte seg tvunget til å plukke opp Lars-Christopher Vilsviks uventede tilbakespill. Martin Wiig dyttet ballen til Tom Erik Breive som hamret det indirekte frisparket over horden av spillere på streken og rett i nettaket.

Diomande-perle
Like før pause fikk Adama Diomande ballen like utenfor 16-meteren, vippet den over to Sarpsborg-spillere og satte den følsomt forbi Christian Sukke. Spissen så ut til å være noe heldig i den situasjonen, men sier selv det hele var med vilje.

– Det var en fantastisk scoring. Det var ikke automatisk, men manuell. En liten Neymar spesial. Det var fantastisk å se den gå inn, sier Diomande.

Sarpsborg skapte lite etter pause, men var effektive og utliknet da sterke Samuel holdt unna Kim André Madsen og satte ballen kontant under keeper. Nøyaktig 54 sekunder senere dro Jarl André Storbæk seg inn i banen og skrudde ballen vakkert forbi keeper fra hjørnet av 16-meteren.

Martin Wiig reddet Diomandes nikk på streken ti minutter før slutt, men kort tid senere var kampen punktert. Bismark Adjei-Boateng løp seg fri på en corner og flikket ballen i mål på første stolpe.