Strømsgodset la press på Rosenborg

Strømsgodset sørget for Sarpsborg femte strake tap da drammenserne vant 4-2 på bortebane i eliteserien søndag.

Sarpsborg fikk scoring imot på alle de verst tenkelige tidspunktene, og til slutt klarte de ikke å mobilisere mer krefter. Utover i 2. omgang viste Strømsgodset hvorfor de kjemper om seriegull, men sarpingene var med i kampen til etter at Aaron Samuel utlignet til 2-2. Kreftene og moralen til hjemmelaget tok slutt da Strømsgodset gikk rett i angrep og satte inn 2-3. Den siste halvtimen dominerte de nye serielederne totalt. En viktig seier for Godset, som hadde tapt de tre siste bortekampene i eliteserien.

Strømsgodset fikk en drømmestart på kampen da Simen Brenne stanget inn 1-0 allerede etter tre minutters spill. Drammenserne fortsatte å styre spillet, og Ola Kamara var centimeter unna å sette inn 2-0 etter drøye kvarteret. Da våknet hjemmelaget plutselig og skapte en del store sjanser fra sin venstreside.

Først var Martin Wiig frampå etter snaue 20 minutter, men avslutningen gikk i stanga. Like etter vartet Adam Larsen Kwarasey opp med en kjemperedning på Aaron Samuels heading. Til slutt fikk Sarpsborg uttelling for presset. Kwarasey ble tvunget til å redde et tilbakespill med hendene etter 33 minutter, og Tom Erik Breive banket det påfølgende frisparket fra åtte meter i mål.

I omgangens siste minutt viste Adama Diomande mestertakter da han enkelt fintet bort hjemmelagets midtstopperduo og vippet ballen i nettet. En glimrende scoring av Diomande sørget for en noe ufortjent ledelse til pause for Ronny Deilas lag.

Sarpsborg fortsatte å angripe i 2. omgang og fikk fortjent uttelling. Aaron Samuel var råsterk i duell med Jørgen Horn og satte inn 2-2 ti minutter ut i omgangen. Men kun minuttet senere sto forsvarsspillet igjen til stryk hos hjemmelaget. Jarl-André Storbæk fikk stå helt upresset på 20 meter og banket ballen i krysset. Derfra og ut var det bare ett lag på banen, og det var bare et tidsspørsmål før kampen var avgjort. Innbytter Bismark Adjei-Boateng sto umarkert på første stolpe på et hjørnespark og pirket inn 2-4 snaue ti minutter før slutt. (©NTB)