pedersen
pedersen
marcus (Foto: Scanpix)
marcus (Foto: Scanpix)

Se Pedersens scoring i serieåpningen

Marcus Pedersen fikk sjansen fra start og satte inn 2-0-målet da Vitesse slo Heracles 3-1.

Vitesse - Heracles 3-1

Da Jonathan Reis ble skadet under oppvarmingen fikk Marcus Pedersen sjansen fra start på topp for Vitesse i serieåpningen hjemme mot Heracles.

Kelvin Leerdam ga hjemmelaget ledelsen før den norske spissen viste seg frem. Valeri Kazaishvili kom rundt på høyresiden og slo inn foran mål der Pedersen i kjent stil kriget inn 2-0-målet.

23-åringen løp seg fri, kom foran Heracles-stopperen og sendte ballen i hjørnet med høyrefoten. U21-landslagsspilleren jublet inn i et TV-kamera og feiret foran hjemmefansen på GelreDome der man også kunne se et norsk flagg.

– Reis var ikke 100 prosent og jeg fikk sjansen fra start. Det var en morsom kamp. Innlegg og mål - sånn jeg liker det, sier Pedersen til TV 2 Sporten.

Se scoringen over!

Pedersen kjemper med Jonathan Reis om spissplassen i Vitesse etter at toppscorer Wilfried Bony dro til Swansea. Det har i sommer vært usikkert om den tidligere HamKam- og Strømsgodset-spilleren skulle bli i Nederland, men scoring i serieåpningen kan bety mer spilletid.

Vitesse betalte tolv millioner da de hentet Hamar-gutten fra Strømsgodset sommeren 2010, men skader og lite spilletid preget den første tiden i Arnhem. Etter utlånsopphold i Vålerenga og Odense er Pedersen nå tilbake og spilte sin 10. kamp fra start i nederlandsk toppdivisjon søndag.

– Det er tidlig enda, alt kan skje. Kanskje jeg blir her i flere sesonger, og kanskje jeg drar vekk. Jeg vet egentlig ingenting, sa Pedersen til TV 2 Sporten for to uker siden.