Eithun/Horrem til kvartfinale i EM

En dramatisk åttedelsfinale endte med 2-1-seier over Østerrikes hjemmefavoritter for sandvolleyballduoen Geir Eithun og Iver Horrem i EM lørdag.

Det norske paret er dermed klar for kvartfinale i turneringen i Klagenfurt. Det så lenge stygt ut, men takket være hard kjemping hele veien klarte nordmennene å hente i land en knepen seier.

Det første settet tapte Eithun/Horrem 19-21. I annet sett kom de under 13-18, og østerrikske Alexander Huber/Robin Seidl hadde nærmest innkassert seieren.

– Det så stygt ut på 13-18, men så skjedde det noe. De (Eithun og Horrem) fikk den ene østerrikeren usikker, og de følte nok litt på at seieren kunne glippe. Plutselig sto det 18-18. Så vant de settet, og da var kampen åpen igjen, forteller landslagssjef Eskil Holtan til NTB.

Særlig Eithun var sliten etter mange kamper på få dager, men han våknet til liv i det siste settet. Det endte 18-16 i norsk favør etter at Eithun hadde avsluttet med to blokkpoeng.

I kvartfinalen lørdag kveld venter latviske Janis Smedis og Aleksandrs Samoilovs. Duoen er nummer to på verdensrankingen i 2013 og førsteseedet til turneringen. Eithun og Horrem har likevel store forhåpninger før kampen. (©NTB)