– Jeg ville ikke leve lenger

Oprah Winfrey-intervjuet med Meghan og prins Harry skaper mange skandaler. Markle sier hun aldri har vært mer ensom enn etter at hun kom inn i kongefamilien.

Jonny Dymond, BBCs kongelige korrespondent, skriver at Meghan maler et bilde av seg selv som ensom.

– Hun føler seg desperat, ensom og forlatt. Nektet muligheten til å gå ut og se vennene sine, skriver han.

NB! Intervjuet med Winfrey viser Meghan og prins Harrys side av historien. Det britiske kongehuset har i skrivende stund ikke uttalt seg etter at intervjuet ble sluppet.

Trodde hun ble beskyttet

Meghan sier i intervjuet at hun trodde hun ble «beskyttet» av kongefamilien, og at det var en av årsakene til at hun ikke skulle uttale seg offentlig så ofte.

– Det var først da vi ble gift, og alt begynte å forverres, at jeg forstod at jeg ikke bare ble beskyttet, men at de var villige til å lyve for å beskytte andre familiemedlemmer, sier hun til Winfrey, og fortsetter:

– Men de var ikke villige til å fortelle sannheten for å beskytte meg og mannen min.

Det er foreløpig usikkert hva hun spesifikt viser til at kongehuset har løyet om i dette avsnittet, men hun beskylder dem generelt for mange løgner.

Hun har blant annet nevnt at det har blitt delt feilaktige historier om henne og svigerinnen, Kate Middelton. Det har også vært historier om at hun har mobbet ansatte ved Kensington Palace.

Ensom

Trenger du noen å snakke med?

  • Mental Helses hjelpetelefon: 116 123 (døgnåpent)
  • Kirkens SOS: 22 40 00 40 (døgnåpent)
  • Leve Landsforeningen for etterlatte ved selvmord: Tar imot henvendelser på e-post: post@leve.no eller telefon 22 36 17 00 (hverdager 9-15)

Kilde: Helsenorge.no

Meghan begynte å føle seg ensom, og sier det ble satt grenser for hva hun kunne gjøre. Hun kunne for eksempel visstnok ikke spise lunsj med vennene sine.

Meghan sier det gikk så langt som at hun ikke forlot huset på flere måneder. Hun forteller hun ikke kunne følt seg mer ensom, men at prins Harry hjalp henne.

– Jeg var ikke ensom med ham.

– Ville ikke leve lenger

På et tidspunkt skal hun ha vært suicidal. Dette ønsket hun ikke å dele med ektemannen først, fordi han allerede hadde gått gjennom så mye.

– Jeg ville bare ikke leve lenger.

Hun skal ha prøvd å få hjelp, men ble ble avist. Hun sier til Winfrey at de suicidale tankene var skremmende.

– Jeg tenkte det ville ha løst alt for alle.

ARKIVFOTO: Prinsesse Diana og prins Charles etter deres bryllup.
ARKIVFOTO: Prinsesse Diana og prins Charles etter deres bryllup. Foto: Str New / Reuters

Fryktet at historien skulle gjenta seg

Prins Harry sier at han og kona på et tidspunkt trengte en pause fra det konstante presset de møtte som kongelige.

– Min største bekymring var at historien skulle gjenta seg, og det jeg så var at historien gjentok seg, sier han til Winfrey.

ARKIVFOTO: Hertugparet har nå sagt fra seg sine kongelige plikter og flyttet til USA for å starte på nytt.
ARKIVFOTO: Hertugparet har nå sagt fra seg sine kongelige plikter og flyttet til USA for å starte på nytt. Foto: Ben Stansall / AFP

Hun viser da til moren, prinsesse Diana, som døde i en bilulykke i 1997. Før hun døde var hun utsatt for et enormt mediepress.

Videre uttaler han at deres situasjon på en måte er mye farligere enn morens, og sikter til sosiale medier og rasisme.

Paret har nå sagt fra seg sine kongelige plikter og starter på nytt i USA.

TV 2 og God kveld Norge fulgte intervjuet med Oprah Winfrey, som ble sendt fra 02.00 til 04.00 på CBS. For en mer grundig forklaring av hva som ble sagt i intervjuet, les denne artikkelen.

Relatert