Ryan Lochte (Foto: Michael Sohn, © SO MDB TH YA)
Ryan Lochte (Foto: Michael Sohn, © SO MDB TH YA)

Derfor går superstjernen i teddybjørnsko

Ryan Lochte er blant verdens beste svømmere - og drømmer om å bli moteskaper.

Da svømmestjernen Ryan Lochte sto på podiet etter å ha vunnet 200 meter medley i svømme-VM i Barcelona var det ikke bare gullvinnerens smil fotografene var interessert i.

Merkelig nok var de også ivrige etter å knipse bilder av svømmerens skotøy.

Det er heller ikke så rart, for det Lochte hadde på beina da han mottok gullet var av det spesielle slaget: teddybjørnsko!

Lochte la også ut bilde av det spesielle skoparet på sin Instagram-konto, der han kunne fortelle at det var den amerikanske moteskaperen Jeremy Scott som hadde laget skoene for ham.

rl (Foto: Wong Maye-E, © MDB FP TT)
rl (Foto: Wong Maye-E, © MDB FP TT)

Svømmeren med elleve OL-medaljer (fem gull, tre sølv og tre bronse) er superstjerne i hjemlandet og har over én million følger på Twitter.

Les også: Gullvinneren avslører: – Ja, jeg har tisset i OL-bassenget

Nå gjør han suksess i svømme-VM, der det så langt er blitt gull på 200 m medley, 200 m rygg og stafettgull på 200 m fri - og en mulighet til å vise frem sine utradisjonelle sko-par.

I et intervju gjengitt av Daily Mail tidligere i år Lochte frem sitt skoskap, som inneholder 150 par med sneakers - blant annet er grønt par med hans eget navn på undersiden som han designet selv.

– Disse var de første som trakk meg inn i moteverdenen. Det var der jeg begynte, med Lochte-skoen. De eneste av sitt slag. Jeg elsker mote, forteller han i intervjuet, og legger ikke skjul på at det frister til gjentakelse.

– Drømmen min er å ha min egen kleskolleksjon, sier han.

Da hans veltrente kropp ble kåret til «den beste sommerkroppen» i forkant av London-OL la Lochte heller ikke skjul på at han drømmer om å bli moteskaper.

– Jeg vil være annerledes. Mote gir meg utløp for å være det, sa Lochte den gang.

lochte (Foto: LLUIS GENE, © jk/dan/ql)
lochte (Foto: LLUIS GENE, © jk/dan/ql)
ryan lochte_ (Foto: JOSEP LAGO, © jk/dan/ql)
ryan lochte_ (Foto: JOSEP LAGO, © jk/dan/ql)

At Lochte er over middels opptatt av sko gjenspeiles også på Instagram-kontoen hans: