robin (Foto: Scanpix)
robin (Foto: Scanpix)

Mener han er bedre enn landslagsspillere - latterliggjort etter intervju

– Ydmykhet må være med i verktøykassa for at det skal bli noe, sier landslagsveteran og Modo-spiller Per-Åge Skrøder.

Hockeyspilleren Robin Olsen Syversen får gjennomgå av sine landsmenn etter at han i Vimmerby Tidning torsdag ble sitert på at han er ti ganger bedre enn flere av de norske landslagsspillerne.

– Jeg burde vært med på landslaget allerede forrige sesong og kan ikke forstå hvorfor jeg ikke fikk sjansen, er 22-åringen sitert på, og avisen skriver at han svarte følgende på spørsmål om muligheten for å bli tatt ut nå som han har flyttet til Sverige:

– Jeg vet ikke helt, men med tanke på at jeg er ti ganger bedre enn flere av landslagsspillerne burde de være ganske store.

Artikkelen, som ble omtalt i flere svenske medier, nådde etter hvert de norske landslagsspillerne. Flere gjorde regelrett narr av unggutten, som mener han burde vært en av dem, på Twitter.

– Vi får bare håpe han er satt opp på OL-lista da og ikke de som er 10 ganger dårligere enn de som er på den, skriver landslagsveteran Per-Åge Skrøder på Twitter og følger opp med:

Twitter-hets
– Ydmykhet må være med i verktøykassa for at det skal bli noe. Han må ha glemt å legge oppi det i oppveksten. Han setter greit press på seg selv, og vi får bare håpe han kan prestere i vinter.

En av Skrøders meldinger ble retweetet og videresendt av både NHL-klare Mats Zuccarello Aasen og SKA-stjernen Patrick Thoresen - landslagets to største profiler.

– Han Olsen Syversen kunne sikkert fått plass som matris i landslaget, skriver NHL-draftede Markus Søberg.

– Ydmyk type det, melder landslagets Mats Rosseli Olsen.

– Hvorfor spiller han ikke i SHL, KHL eller NHL? Han er jo 10 ganger bedre enn flere på landslaget!! #Muppetshow, melder landslagsback Alexander Bonsaksen.

Hevder han er feilsitert
Syversen, som gjorde 42 poeng på 45 kamper for Stjernen i Get-ligaen forrige sesong før han dro til Vimmerby på nivå tre i svensk hockey, er kjent som en frittalende person. Han har tidligere kranglet heftig med Oilers-spiller Martin Strandfeldt på Twitter og har følgende biografi på mikrobloggnettstedet:

– Profesjonell ishockeyspiller #90 Golf/pokerspiller på deltid... Driter i janteloven...

Artikkelen fortsetter under bildet!

robb
robb

Den tidligere Stjernen-spilleren hevder han er «litt feilsitert» og har snakket med journalisten i Vimmerby Tidning som skal ha beklaget. Avisen skal også ha lovet en ny artikkel lørdag.

– Journalisten fikk beskjed om å skrive korrekt neste gang. Vi måtte gjøre 90 prosent av intervjuet på engelsk, og da ble det tydeligvis noen misforståelser, sier Syversen til tv2.no.

– Hva var det egentlig du sa om landslaget og din rolle?

– At jeg mener jeg har vært bedre enn flere som har fått tillit og sjansen til å vise seg frem i treningskamper. Det er ikke snakk om at jeg mener jeg er ti ganger bedre enn folk som har vært i VM eller noe sånt. Men jeg har vært litt skuffet da jeg har følt jeg har prestert bedre enn folk som har fått muligheten.

22-åringen forstår godt at folk reagerer på artikkelen og forteller at han har fått voldsomt med reaksjoner både torsdag kveld og gjennom hele dagen på Twitter, SMS, telefon og Facebook.

– Det tåler jeg. Ikke noe problem. Hadde jeg lest at noen andre hadde uttalt noe slikt, ville jeg sikkert reagert selv. Kanskje noen endrer mening dersom de leser artikkelen som kommer lørdag.

Vimmerby-spilleren brukte også Twitter til å forklare seg torsdag kveld.

– Ser folk har sett en artikkel. Litt feilsitert har jeg blitt! Mener jeg er bedre enn noen personer som har fått sjansen i treningskamper. Om folk er enig i det eller ikke bryr jeg meg ikke om! Men mener ikke at jeg er bedre enn de som spilte VM! Så sånn er det med den saken. Men ja jeg burde fått sjansen til å vise meg fram i noen treningskamper før mange andre som har fått det! Min personlige mening!