Joe Ruane (Foto: Gareth Copley/Pa Photos)
Joe Ruane (Foto: Gareth Copley/Pa Photos)

Nå har den lille gutten endret mening om Rooney: – Mulig jeg fotoshopper ham bort

Gutten som ble verdenskjent etter hans ønske om at klubben i hans hjerte skulle signere Wayne Rooney har nå skiftet mening.

Det er Manchester Evening News som har møtt gutten som nå sier at han har mistet all kjærlighet til Wayne Rooney.

Joe Ruane var 11 år gammel da han lagde en plakat hvor det sto «vær så snill å signere Rooney», og tok den med seg på Mesterliga-kvalifiseringskampen mot Dinamo Bucuresti.

– Begynte som en spøk
TV-kameraene fanget opp unggutten, og da Manchester United noen dager seinere signerte den 18 år gamle Wayne Rooney ringte klubbledelsen den lille gutten og inviterte ham til Old Trafford for å møte både Rooney og Sir Alex Ferguson.

– Jeg beundret Rooney fra jeg så ham score fine mål for Everton. Det var min far som ga meg ideen om å lage et skilt. Han mente det som en spøk men jeg bestemte meg for å ta det med på Old Trafford. Det var helt utrolig da vi signerte ham. Kallenavnet mitt på skolen ble Rooney på grunn av alt oppstyret i media, forteller Ruane som i dag er blitt 20 år gammel.

Les også:Sky Sports: Sint og forvirret Rooney vil vekk fra United
Les også: United-direktør: – Wayne Rooney blir ikke tilbudt ny kontrakt foreløpig

Rooney (Foto: Gareth Copley/Pa Photos)
Rooney (Foto: Gareth Copley/Pa Photos)

– Ser ham gjerne forsvinne
Men nå har unggutten endret mening om sin tidligere favorittspiller.

– Ingen er større enn klubben. Jeg er skuffet over at en spiller som blir ansett som en helt faktisk også selv tror han er det. Jeg skulle gjerne sett ham forsvinne fra klubben, sier han.

I oktober 2010 gikk Rooney ut og sa at klubben manglet ambisjoner og at han ønsket seg bort fra klubben. Like etter tok angriperen en u-sving og signerte heller en ny femårskontrakt med klubben.

Les også: Rooney forlot Manchester Uniteds oppkjøringsturné

Men nå er spekulasjonene i gang nok en gang.

– Om han har bedt om en overgang nå eller ikke er jeg ikke sikker på. Men han gjorde det helt klart i 2010. Og han kan ikke skrive i biografien sin at det var den største feilen han har gjort for så å kreve å få vite hva hans posisjon i klubben er like etter.

– Dersom han er en så stor spiller som han skal ha det til så burde han gått ut på banen og vist det istedenfor å sutre om for lite spilletid.

Artikkelen fortsetter under bildet

 Joe Ruane (Foto: PAUL BARKER/AFP)
Joe Ruane (Foto: PAUL BARKER/AFP)

Mulig jeg fotoshopper ham bort
Han mener at angriperen ikke takler å bli utfordret av andre spillere.

– Han sa i 2010 at han ville skrevet under en tiårskontrakt om han kunne. Hva har skjedd med ambisjonene? Han var sur fordi United manglet ambisjoner og ikke gjorde de riktige kjøpene. Men da klubben signerte Robin van Persie og han mistet plassen sin helt på topp så var plutselig det feil også, sier han og legger til.

–Jeg kan forstå at han vil spille helt på topp. Men Robin van Persie er mye mer effektiv enn hva Wayne er.

Nå er han ferdig med mannen han en gang forgudet.

– Det er helt sikkert noen som vil ta han tilbake om han sier at han vil gjøre alt for klubben igjen. Men ikke jeg. Jeg liker ham ikke lenger, sier han.

Bildet som henger på veggen hjemme med ham, Rooney og Ferguson velger han likevel å beholde.

– Jeg kommer til å beholde bildet fordi Sir Alex er på det. Men det er mulig jeg fotoshopper Rooney ut av bildet, avslutter 20-åringen.