Morgenfuglen Tutta glad for tidlig start

Golfstjernen Suzann Pettersen (32) er glad for at hun er et A-menneske når hun tar opp jakten på tetgruppen i British Open tidlig fredag morgen.

Allerede kvart over sju lokal tid (én time bak Norge) slår Pettersen ut på tradisjonsrike Old Course i skotske St. Andrews. Den tidlige starten bekymrer ikke den norske golfproffen.

– Det er deilig. Jeg starter heller tidlig enn sent. Jeg er en morgenfugl, sier Tutta til NTB.

Hun åpnet majorturneringen med en 70-runde torsdag og er fire slag bak amerikanske Morgan Pressel og svenske Camilla Lennarth, som deler ledelsen. Foran fredagens runde ligger Pettersen på 38.-plass.

Suzann Pettersen har aldri lyktes helt i British Open og 14.-plassen for tre år siden er hennes beste plassering i den prestisjetunge turneringen. Tutta har en majorseier hittil i karrieren. Hun vant LPGA-mesterskapet i 2007. Siden har hun hatt flere topplasseringer i majorene, men en ny seier har latt vente på seg.

Marianne Skarpnord er overraskende beste norske etter åpningsrunden. Sarpingen, som til daglig spiller på europatouren, er nummer 18 etter at hun imponerte med tre slag under par torsdag. (©NTB)