hans (Foto: Scanpix)
hans (Foto: Scanpix)

Ondrasek ordnet Tromsø-seier

Tromsø skapte skuffende lite, men et sent mål av Zdenek Ondrasek holdt til 1-0-seier hjemme mot Differdange fra Luxembourg i europaligakvalifiseringen torsdag.

Til tross for et solid ballinnehav og flere gode angrepskombinasjoner, stokket det seg fullstendig foran mål for hardt europacupsatsende tromsøværinger.

– Det var en tøff kamp. Se på meg, jeg har blod overalt, sier Zdenek Ondrasek til TV 2 Sporten og peker på armen og ansiktet sitt.

Kvarteret før slutt fikk likevel Tromsø uttelling, etter flott forarbeid av Hans Norbye. Høyrebacken forserte flere spillere før han la inn til en nærmest umarkert Ondrasek. Og da fjorårets toppscorer omsider fikk stokket beina, var avslutningen nådeløs.

– Det var veldig bra jobbet av Hans. Først trodde jeg ikke han skulle spille ballen, men så kom den. Det var fantastisk. 1-0 er bra, sier matchvinner Ondrasek.

Tromsø var det førende laget i første omgang, og leverte godt spill på sin venstre side. Både Ruben Kristiansen og Saliou Ciss gjorde seg bemerket med flere gode raid, men innleggskvaliteten var det dessverre så som så med. Omgangens største sjanse kom ved Ondrasek etter 24 minutter, men Differdanges stødige sisteskanse avverget forsøket.

– Andre omgang var slik vi ville. Nå kommer en viktig kamp hjemme mot Vålerenga søndag før vi reiser til Luxembourg. Alle kamper er viktige, men Tippeligaen er nummer én og Europaligaen nummer 1,5, mener Tromsø-spissen.

Differdange hadde svært lite å by på på Alfheim. Muligheten for Tromsø-avansement bør være gode foran returmøtet i Luxembourg neste uke. (TV 2 Sporten/NTB)

734810