Emmelie de Forest (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Emmelie de Forest (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)

Eurovision-vinner Emmelie: – Jeg kommer ikke til å stille igjen

Besøker Norge for aller første gang denne uka.

Av Sandra Mei Ling Noer

Europa jublet og glitterkanonene gikk amok da danske Emmelie de Forest (20) stakk av med den gjeve seieren i Eurovision Song Contest i mai i år. 20-åringen, som denne uka er på sitt aller første norgesbesøk i forbindelse med kveldens «Allsang på grensen», forteller til tv2.no at hun antakeligvis ikke blir å se i fremtidige versjoner av konkurransen.

– Jeg tror ikke jeg kommer til å stille i Eurovision igjen. Det var en fantastisk opplevelse. Virkelig! Men for meg var det en engangsopplevelse. En once in a lifetime experience, så det tror jeg ikke jeg vil gjøre igjen, røper hun.

Se intervjuet med Emmelie de Forest ovenfor!

– Den største kvelden i mitt liv

Selv om hun trolig ikke kommer til å stille igjen, er de Forest klar over hvor mye seieren har betydd for henne.

– Det er nok den største kvelden i mitt liv. Den har endret mitt liv fullstendig. Allerede da jeg vant den danske finalen, endret det livet mitt. Da begynte vi å arbeide med albumet mitt og skrive sanger og forberede meg på eurovisionintervjuer og så videre. Nå gjør jeg dette hver dag. Jeg lager musikk, og på høsten skal jeg turnere i Tyskland og Danmark, så det er helt fantastisk! sier hun.

– Hvordan takler du at alle vil ha en bit av deg?

– Jeg synes det har gått veldig fint til nå. Jeg har heldigvis familie og nære venner og en kjæreste som backer meg opp og holder meg litt nede. Det er veldig viktig for meg å ha tid med de jeg elsker, svarer de Forest.

Overrasket over det norske været

I kveld fremfører sangeren Eurovision-vinnerlåta på norsk TV. Det er ett spesielt familiemedlem som gleder seg ekstra over opptredenen.

– Min mor har faktisk bodd her, hun er i Oslo nå og er virkelig spent fordi jeg er her for første gang. Det har virkelig vært deilig og det har vært fint vær og solskinn. Av bildene jeg har sett av Norge, har det vært mye snø og veldig kaldt, så jeg ble overrasket over å se hvor sommeraktig og godt vær dere har, smiler artisten.

Se hele intervjuet med de Forest øverst i artikkelen. Du kan se henne opptre i sesongens siste «Allsang på grensen» i kveld klokken 20.00 på TV 2.