Pål Breen
Pål Breen

Breen ferdig i Vålerenga

Stig-Ove Sandnes blir ny daglig leder i klubben etter omorganisering.

Vålerenga er ferdig med sin planlagte sammenslåing av administrasjonene i fotballklubben og aksjeselskapet. Fra torsdag er Stig-Ove Sandnes ny daglig leder i klubben.

Sparetiltak
Omorganiseringen er en del av de økonomiske tiltakene Vålerenga må gjøre for å spare 10 millioner kroner i budsjettet for 2014. Sammenslåingsprosessen har pågått siden januar, opplyser klubben i en pressemelding.

Pål Breen har vært administrerende direktør i AS-et, mens Morten Sandnæs var daglig leder i Vålerenga Fotball. De ga tidlig i prosessen beskjed om at de ikke var kandidater til den nye stillingen som daglig leder for de to administrasjonene som nå er sammenslått.

– Jeg har vært i denne jobben i snart syv år og for 12 uker siden ga jeg beskjed til min styreleder Jon Pran om at jeg ikke var en aktuell kandidat for den nye stillingen som daglig i Vålerenga. Fotball. Det er ingen tvil om at dette er en svært krevende jobb som tar mye tid. Jeg har et sterkt ønske om å få mer tid til familien og mine to sønner, og fant nå ut at dette var riktig tid å overlate roret til andre krefter, sier Pål Breen i en kommentar.

LES: Vålerengas stabssjef med varsko om spillerlønninger etter økonomitrøbbel
LES: Vålerenga kutter tosifret millionbeløp

Styrer mot underskudd
Styreleder Åge Petter Christiansen takker Breen og Sandnæs for sin innsats gjennom flere år i Vålerenga. Han ser fram til de neste årene med Stig-Ove Sandnes som leder.

– Vi fant etter en god evaluering ut at Stig-Ove Sandnes var en god kandidat. Vi er veldig glade for at han har takket ja til jobben. Han har bred erfaring fra fotballen, både på klubb- og forbundsnivå, og med Stig-Ove har vi fått på plass en tydelig og strukturert leder som vil bidra til at Vålerenga vil stå sterkt i årene som kommer, sier Christiansen i pressemeldingen.

Han legger til at omorganiseringen vil gi et bedre samarbeid og økt effektivitet. I forrige uke ble det kjent at Vålerenga styrer mot et underskudd på 12-13 millioner kroner i 2013, og klubben har varslet flere sparetiltak fram mot neste sesong. (©NTB)