Norske ryttere ruster seg til bikkjeslagsmål

Thor Hushovd kommer rett fra Arctic Race of Norway og møter Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug i Tour des Fjords om to uker.

Det kan komme til å bli et bikkjeslagsmål mellom de norske sykkelrytterne, som også kjemper om plasser på det norske VM-laget.

Under Tour des Fjords skal Hushovd være kaptein for det norske landslaget. Han får med Gabriel Rasch som hjelperytter, mens Nordhaug og Kristoff kjører for sine respektive klubblag og får støtten de trenger fra lagkamerater i henholdsvis Belkin- og Katjusja-laget.

17 lag bestående av åtte ryttere hver stiller i Tour des Fjords, som blir et av de største rittene i Norge, og det blir det suverent største idrettsarrangementet i Rogaland i år. Rittet har godkjenning og er kategorisert av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), akkurat som Tour of Norway, som går i sentrale områder på Østlandet i mai, og Arctic Race of Norway, som avsluttes fem dager før Tour des Fjords starter.

Starten går forresten i Valle i Aust-Agder, hjemfylket til Hushovd. Han kommer opprinnelig fra Grimstad. Deretter flytter rittet seg vestover. Målgang er i Stavanger.

Ved siden av de beste norske proffrytterne, med unntak av skulderskadde Edvald Boasson Hagen, og flere andre gode internasjonale ryttere, skal også flesteparten av de norske talentene få prøve seg. (©NTB)