Ingos VM-belte kan bli auksjonert bort

Ingemar Johansson slo Floyd Patterson knockout på Yankee Stadium i New York i 1959. Nå kan VM-beltet han sikret seg etter seieren komme på auksjon.

Ingo som han ble kalt, møtte Patterson i ytterligere to VM-kamper, men tapte begge. Han blir likevel sett på som den siste hvite ubestridte tungvektsmesteren i boksing. Mange ting som er spart på etter at boksekarrieren tok slutt, er samlet på et museum i Kviberg i Göteborg.

Men etter at bokseren døde i 2009 har noen av de seks barna og arvingene hans tatt til orde for å selge samlingen, blant annet mesterbeltet fra 1959, skriver Göteborgs-Posten.

Nå går foreningen som står bak «Ingo-museet» ut og oppfordrer sponsorer eller donatorer til å gi penger, slik at samlingene etter Ingemar Johansson kan bli reddet, dersom flertallet av arvingene etter den kjente bokseren bestemmer seg for å selge.

Ingo gikk 28 kamper som profesjonell i tungvekt. Han vant 26. Det var bare de to siste VM-kampene mot Floyd Patterson i 1960 og 1961 som endte med tap.

Ingemar Johansson bokset sin aller siste kamp mot Brian London på Johanneshov isstadion i Stockholm 21. april 1963. Det endte med seier på poeng over 12 runder. (©NTB) (©NTB)