molde (Foto: Scanpix)
molde (Foto: Scanpix)

Gulbrandsen utvist i Molde-debuten: – Helt uforståelig

Den tidligere LSK-spissen fikk rødt kort da Molde måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Legia Warszawa.

Molde - Legia 1-1

Molde dominerte totalt før pause i kvalifiseringen til Mesterligaen, men etter hvilen ødela en polsk utlikning og det røde kortet for Ole Gunnar Solskjærs gutter.

Midtveis i andre omgang fikk Legia slått inn foran mål der Vladimir Dvalishvili i mistenkt offsideposisjon utliknet til 1-1 med hodet og skaffet gjestene et viktig bortemål.

Og kun seks minutter senere fikk Fredrik Gulbrandsen sitt andre gule kort for en tilsynelatende harmløs protest med armen mot linjemannen på andre siden av banen etter å ha løpt i offside.

– Før det første gule kortet tok jeg ned ballen, så på ballen hele veien og han løp inn i benet mitt og filmet. I den andre situasjonen sa jeg til meg selv at det ikke var offside og rakk opp hånden mot linjedommeren. Da tolket dommeren det som jeg sa «fuck off». I en så avgjørende situasjon bør han være ganske sikker på hva jeg sier, sier den tidligere LSK-spilleren til TV 2 Sporten.

– Det røde kortet er helt uforståelig. Det er rett og slett en mistolking av dommeren. Det er naturlig at man reagerer med en spontanreaksjon og løfter armen når man blir avvinket for offside og det ikke er offside. Dommeren mente det var mangel på respekt. Skuffende, sier Molde-sjef Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

Gulbrandsen imponerte
Molde-manageren, som ga Gulbrandsen en klem på vei ut av banen, var rask ute på banen etter kampslutt for å snakke med kamplederen mens publikum pep mot greske Anastasios Kakos.

– Vi er forberedt på at dommeren kan avgjøre slike kamper. Etter min mening gjorde ikke Fredrik noe galt. Han sa vel på norsk at han ikke var offside, jeg tror ikke han er så god i engelsk, og linjemannen sto 60-70 meter unna. Da må man bruke litt skjønn. Han er en ung gutt på 20 år som slår ut med armen og blir utvist i debuten. Det føles veldig urettferdig, sier Solskjær.

Artikkelen fortsetter under bildet!

oleg
oleg

Den tidligere landslagsspissen beskrev første omgang som det beste han har sett av Molde sin han kom hjem og ledet laget til to strake seriemesterskap. Og den som imponerte mest av alle var nykommer Gulbrandsen.

– Jeg syns han spilte en fantastisk kamp. Han er akkurat det vi har lett etter. Han kommer til å bli så god for oss! Jo Inge (Berget) ble også en annen spiller sammen med en spiss som skaffer rom, sier Solskjær.

Overlegne
Utlikning og rødt kort var surt for Molde som før hvilen var det klart beste laget. Etter elleve minutter nikket nykommer Vegard Forren like utenfor og seks minutter senere ropte hjemmelaget på straffe da Martin Linnes gikk i bakken.

Fjorårets seriemester var gode til å finne rom bak polakkenes forsvarsrekke og debutant Gulbrandsen kom gjennom flere ganger.

26 minutter ut i kampen sto den tidligere LSK-spilleren og ropte på ballen ute i feltet, men spissmakker Daniel Chima Chukwu satte fart inn i boksen og plasserte ballen sikkert under keeper.

6.063 tilskuere fikk se Molde komme tre mot to seks minutter før hvilen, men Jo Inge Berget fikk etter hvert spiss vinkel. Avslutningen traff en Legia-fot og keeper fikk slått til corner i kampen som til slutt endte 1-1.

– Resultatet er skuffende ut fra prestasjonen. Vi skulle ledet både 3-0 og 4-0 til pause, men vi tok ikke vare på sjansene. Nå reiser vi ned dit og har en brukbar sjanse til å gå videre, sier Solskjær.

– Vi startet med for stor respekt for Molde. Kampene kunne vært annerledes etter første omgang selv om de fleste sjansene kom etter våre personlige feil. Spillerne fulgte ikke mine anvisninger. I andre omgang jevnet det seg ut. Vi er fornøyd med uavgjort, sier Legia-sjef Jan Urban.

legia
legia