Nytt sleggegull til Trude Raad

Trude Raad slo til med 61,79 meter i første omgang i sleggekonkurransen i Døve-OL (Deaflympics), og det holdt til ny gullmedalje.

Hun forsvarte seieren sin fra Taipei i 2009, og totalt vant hun sin tredje gullmedalje i dette mesterskapet. For fire år siden ble det ikke bare gull i slegge, men også i diskos, og sjansen til å vinne diskos har hun også i år. Den øvelsen står på programmet lørdag.

– Jeg er selvfølgelig fornøyd med medaljen og seieren, men skulle gjerne ha sett at jeg hadde kastet litt lenger. Helst ville jeg vært opp mot 63-64 meter. Noen tekniske problemer her og der gjorde at jeg ikke helt hadde dagen, sa 23-åringen til NRK.no etter konkurransen.

Nå ser hun fram til diskoskonkurransen, men innrømmer at det ikke er blitt så mange diskoskast på henne denne sesongen, for det er slegge hun har prioritert.

– Jeg har ligget på i overkant av 46 meter i diskos, men diskosen kan like godt lande på 40 som på 50 meter. Blir det 40 meter kan jeg nok se langt etter en medalje. Dersom jeg skal vinne må jeg nok opp på 46-47 meter, sa hun til NRK onsdag.

Totalt stiller cirka 4000 deltakere fra 80 nasjoner i Deaflympics som har vært arrangert siden 1931. (©NTB)