Fredric Hauge er allerede i full gang med å kjøre Norge på langs i Tesla Model S. Snart vil de mange nordmennene som har bestilt bilen kunne gjøre det samme. Andre uken av august begynner utkjøringen av biler til norske kunder.
Fredric Hauge er allerede i full gang med å kjøre Norge på langs i Tesla Model S. Snart vil de mange nordmennene som har bestilt bilen kunne gjøre det samme. Andre uken av august begynner utkjøringen av biler til norske kunder.

Tesla Model S: Endelig – nå kommer den til Norge

Årelang ventetid går mot slutten. Og ja, du får skikkelige vinterdekk!

Tesla er tilbakeholdne med å avsløre nøyaktig hvor mange nordmenn som akkurat nå sitter og venter på å få sin Tesla Model S. De bekrefter at det er godt over 1.000 – noen spekulerer i 2.000.

De første som bestilte denne bilen, den gang det kun var snakk om et konsept, har ventet i årevis. Og stadig har leveringene blitt forsinket. Senest i våres – da en først opererte med levering i juni. Siden ble det klart at det ville gå nok et par måneder.

Men nå har vi fått bekreftet fra Teslas kommunikasjonsansvarlige i Europa, Esben Pedersen, at de norske bilene er i rute. Det betyr at det om cirka to uker er klart for å begynne leveringen.

– Vi starter utleveringen av Model S andre uken i august. Og så går det fortløpende, forteller Pedersen.

LES OGSÅ: Nå er en elbil Norges nest mest solgte bil!

Hurtigladestasjoner

Pedersen bekrefter også at de første, gratis hurtigladestasjonene, som skal knytte alle de største norske byene sammen, vil være operative innen utgangen av august.

Tesla har lovet at disse skal være gratis på livstid, og du vil kunne få rundt 250 km-rekkevidde i løpet av 20 minutters lading, eller full "tank" på en time.

På kartet til ladestasjoner.no er det markert hvor de nye stasjonene vil bli plassert (klikk på kartet for å gjøre det større):

Teslakart
Teslakart

– Nå skjer det mye. Og derfor holder vi også på å bygge opp vår organisasjon, vi ansetter mye folk om dagen, forteller han.

Innen utgangen av året forventes det at rundt 60 årsverk er på plass i Tesla-systemet i Norge.

LES OGSÅ: Har solgt super-elbiler for 50 millioner – nå er det slutt

Model i Nord-Norge

Akkurat nå er for øvrig Bellona-sjef, og Tesla-tilhenger, Frederic Hauge, i ferd med å kjøre Norge på langs. Turen går fra Oslo til Nordkapp. Naturligvis i en Model S.

Turen er godt i gang, og han har stoppet og vist fram bilen flere steder allerede. Det endelige målet altså er Nordkapp 6. august.

– På veien vil bilen gjøres tilgjengelig for prøvekjøring. Dette er første gang vi har bilen i Nord-Norge. 9. august vil den være tilgjengelig for potensielle kunder i Narvik, og tre dag senere i Tromsø, forteller Pedersen.

LES OGSÅ: Tesla Model S: Så billig blir superelbilen

Vinterdekk

Det har i lang tid vært usikkerhet rundt hvilken type vinterdekk som følger med Model S. I utgangspunktet har den bare vært tilgjengelig med italienske vinterdekk, ikke tilpasset nordisk klima, dersom en ønsket piggfrie dekk.

Men er det funnet en løsning på dette. I følge vg.no har Tesla nettopp fått bilen godkjent med et av de beste piggfrie vinterdekkene på markedet: Nokian Hakkapeliitta R2.

Pedersen sier til vg.no at de har vært spesielt oppmerksomme på norske kunders krav til vinterdekk.

Utsolgt i 2013

Men om du er en av "etternølerne", og ikke har bestilt ennå, må du nok fortsatt smøre deg med tålmodighet. Model S er allerede utsolgt i 2013 – og bestiller du nå risikerer du å måtte vente helt til neste år før du får bilen.

På nettstedet Teslamotorsclub.com kan de som har bestilt Tesla registrere seg på et kart.

Resultatet er at kartet stadig oppdateres av nye bestillinger.

Det viser dessuten hvilken Tesla det er snakk om; Model S, Model S Signature, Model S Performance eller Model X.

Klikk her for å se kartet der reservasjonene er markert