Sun Yang fortsetter gulljakten

Kineseren Sun Yang satser på nye historiske triumfer når han onsdag kaster seg i VM-bassenget i Barcelona på jakt etter 800-metergullet.

Han har allerede vunnet 400-meteren, og da han klarte det skrev han svømmehistorie, for da ble han den andre svømmeren i verden som har vunnet VM-gull på 400, 800 og 1500 meter fri.

Tidligere er det bare australieren Grant Hackett som har klart den bedriften. Han vant sine tre gull på disse distansene i mesterskapet i 2005. Foreløpig har ikke Sun Yang klarte å vinne tre gull i ett og samme mesterskap, for han vant gullene sine på de to lengste distansene i Shanghai for to år siden.

Men han gikk til topps og sikret gullet på 400 meter. Det er også klart at han er favoritt til å ta seirene på de to andre distansene også i Barcelona-VM, og klarer han det vil prestasjonene hans bli enda større.

800-meterfinalen går onsdag, mens 1500-meteren kommer litt senere i mesterskapet.

Onsdag skal også det norske håpet Ingvild Snildal i aksjon i forsøket på 200 meter butterfly. Det er regnet som hennes svakeste distanse. Det vil være svært overraskende om hun skulle klare å ta seg videre til semifinalen. (©NTB)