zucc (Foto: AP)
zucc (Foto: AP)

Zuccarello senket kravene for å unngå lønnsmekling

– Vi fant ut at det var bedre å bli enig med Rangers før det gikk til ekstern mekling, sier Mats Zuccarello Aasen.

Tirsdag ettermiddag ble Oslo-gutten enig med New York Rangers om en ettårskontrakt som gir nordmannen i underkant av sju millioner kroner inn på kontoen.

Siden avtalen gikk i orden før onsdagens frist, slipper Zuccarello lønnsmeklingen med NHL-klubben der et uavhengig panel fastsetter størrelsen på lønningsposen. Forrige sesong skal 25-åringens inntekt i Rangers ha vært på 4,4 millioner.

– Jeg var i møte med agentene mine i Toronto, og vi fant ut at det var bedre å bli enig med Rangers før det gikk til ekstern mekling. Det var en av grunnene til at vi valgte å gi litt etter på noen av kravene, og heller bli enige før fristen, sier Zuccarello Aasen til tv2.no.

Fornøyd
New York Post skrev i midten av juli at den tidligere Frisk Asker-, Modo- og Metallurg Magnitogorsk-spilleren krevde 12 millioner i årslønn for å fortsette i Rangers.

Zuccarello avviste dette, og sier nå han er fornøyd med ettårskontrakten med NHL-klubben.

– Jeg er fornøyd, jeg. Kan ikke klage. Det var her jeg ville være, og nå får jeg ett år til på meg for å vise meg frem og forhåpentligvis få en mer langsiktig avtale senere, sier 25-åringen.

– Men du ønsket i utgangspunktet å signere for mer enn ett år?

– I starten ville jeg ha en langtidskontrakt, men det går greit med ett år også.

Til New York
I går kveld norsk tid dro Zuccarello fra Toronto til New York der han skal lade opp til seriestarten i verdens beste hockeyliga. Han er fornøyd med at avtalen nå er i boks og de langvarige forhandlingene er over.

– Det har ikke vært noe mas egentlig. Jeg har alltid trodd jeg kom til å få kontrakt, så jeg har ikke stresset noe særlig. Men det blir bra å komme seg ned nå og få trent litt på isen igjen. Det gleder jeg meg til, sier Zuccarello.

Zuccarello, som nå får Alain Vigneault som trener, spilte for Rangers også fra 2010 til 2012 før han dro til russiskdominerte KHL og Metallurg Magnitogorsk. I mars flyttet han tilbake til USA og New York der han ble lagets nest beste poengplukker i sluttspillet.

– Helt ærlig kjenner jeg lite til Vigneault, og jeg tror det har lite å si hvem som er manager uansett. Alt handler om å prestere selv og bevise at man er tilliten verdig.